samaras_politiki_epitropi_20130707_01.jpg
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς του αθεράπευτο λαϊκισμό.

«Φανατίζουν κάποιους, αλλά τρομάζουν πολύ περισσότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τρομάζουν οι υποσχέσεις για παροχές με δανεικά και «τα μισόλογα που κρύβουν πίσω τους σχέδια για αληθινή φορολογική επιδρομή» 

«Καταδημαγώγησαν τους πάντες και παρόλα αυτά χάνουν ψηφοφόρους σε σχέση με το 2012», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε σκωπτικά και τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και στο Άγιο Όρος. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αν και τους ενοχλούν τα θρησκευτικά σύμβολα «τρέχουν για προσκύνημα πότε στο Άγιο Όρος πότε στο Βατικανό». «Εξακολουθούν όμως να θεωρούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας ως βαρίδι», συνέχισε.

«Καρφιά» με αποδέκτη το ΠΑΣΟΚ

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ προ κρίσης. Όπως είπε, «κάναμε και εμείς πράγματι λάθη, στην πορεία μπορεί να μην αντισταθήκαμε έγκαιρα σε όσα οδήγησαν στην κρίση, αλλά "λεφτά υπάρχουν" εμείς δεν είπαμε ποτέ».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του είναι σε θέση να συνεργαστεί με αυτούς που άλλοτε συγκρούστηκε, υπογράμμισε ωστόσο πως «Δημοκρατική παράταξη είναι μόνο η Ν.Δ.».

«Πυλώνας σταθερότητας η Ν.Δ.»

Αντιθέτως, για τη Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς είπε ότι «παρά τις δοκιμασίες που περνάει μένει όρθια και είναι ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για τη χώρα».