Ας δούμε σήμερα (Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΝΦΙΑ – Πάλι «κόλπα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: με έκπτωση στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων όχι μεγαλύτερη από 20% για τα κενά ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατατίθεται τελικά σήμερα στη Βουλή η τροπολογία με τις αλλαγές – διορθώσεις στον νέο φόρο ακινήτων».
ΕΘΝΟΣ: «Παράταση και μείωση σε δύο δόσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει «η έκτακτη εισφορά θα παραμείνει σε ισχύ και την επόμενη διετία, με την κυβέρνηση να προωθεί σχέδιο για τη σταδιακή μείωσή της, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015- 30% «κούρεμα» για το πρώτο εξάμηνο του 2015. 20% μείωση το δεύτερο εξάμηνο με… αστερίσκο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Συν 5-12 χρόνια για σύνταξη»
Η εφημερίδα γράφει ότι : «αύξηση των ελάχιστων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια και των απαιτούμενων ενσήμων στα 6.000 από 4.500 (στο ΙΚΑ) για τη συνταξιοδότηση των γυναικών και 7.000 αντίστοιχα για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα σχεδιάζει η κυβέρνηση».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Απόφαση Πούτιν: Από Κριμαία σε Ταυρική!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Ρώσος πρόεδρος επαναφέρει το αρχαίο ελληνικό όνομα της χερσονήσου με την τόσο μεγάλη γεωπολιτική σπουδαιότητα για την επέκταση της «Αρκούδας» προς το νότο. Αποκατέστησε με διάταγμα τους Έλληνες της Κριμαίας. Στην Κριμαία-Ταυρική βρίσκεται η παλαιότερη πυραμίδα στον κόσμο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυστηρό πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ηλικιακοί περιορισμοί και «φρένο» στη συχνότητα για τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία, triplex καρδιάς, προστάτη και αιματολογικές εξετάσεις. Αναλυτικά το νέο καθεστώς για τους προληπτικούς ελέγχους. «Παραθυράκι» από τον ΕΟΠΥΥ για εξαιρέσεις πολιτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου»
ESPRESSO: "ΣΚΛΗΡΟΣ της νύχτας ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ" 
ΕΣΤΙΑ: «Συγκλονιστικό άρθρο για την ύφεση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις 13 Οκτωβρίου 1991, ο εκδότης της αμερικανικής εφημερίδας «Observer Reporter”, William Northrop, έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο. Η κρατούσα τότε άποψις για την ύφεση στην οποία είχε περιέλθει η αμερικανική οικονομία ήταν ότι οφείλετε πρωτίστως στην μείωση της καταναλώσεως».
Η ΑΥΓΗ: «Σχολεία άνευ διδασκάλου»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά την Πέμπτη. Χιλιάδες παιδιά αναμένεται να μείνουν χωρίς δασκάλους. Ο υπουργός Παιδείας κατέβασε στις 16.500 τις κενές θέσεις από τις 22.500 που είχε πει την Παρασκευή».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φωτιά και τσεκούρι στην Υγεία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αντιγράφοντας το βρετανικό και το αμερικανικό σύστημα Υγείας, ο υπουργός Μ. Βορίδης πετσοκόβει δραστικά διαγνωστικές εξετάσεις ζωτικές για την πρόληψη καρκίνων (όπως του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη, του θυροειδούς), που θερίζουν τον πληθυσμό ή εξετάσεις για χειρουργημένους καρδιολογικούς ασθενείς (όπως τρίπλεξ καρδιάς).
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Έκπτωση 20% στα μη ηλεκτροδοτούμενα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «έκπτωση της τάξεως του 20% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συναγερμός για τζιχαντιστές"
Ο ΛΟΓΟΣ: «Νέο «κανόνι» στον τουρισμό»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «την πτώχευσή του ανακοίνωσε το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, εξέλιξη που επηρεάζει κυρίως τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι μεγάλος αριθμός τουριστών θα βρεθούν στον αέρα και θα χρειαστεί η παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ισχυρό ΚΚΕ για αναγέννηση του κινήματος και Λαϊκή Συμμαχία»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι στον πραγματικό αντίπαλό του: την άρχουσα τάξη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που τη στηρίζουν. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση των απωλειών του λαού και στην ικανοποίηση των αναγκών του».
ΤΑ ΝΕΑ: «Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Οι αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2015 θα αφορούν μεταξύ άλλων τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την αύξηση ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη, την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και τις εφάπαξ παροχές».
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μετρήστε την μέση σας, μάθετε πόσο θα ζήσετε"
KONTRA NEWS: «Πως η Μερσεντές έβγαζε έξω τα κλοπιμαία»
Η εφημερίδα γράφει ότι «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία προέρχονται από εικονικά τιμολόγια, κακουργηματική φοροδιαφυγή και απάτες στην Ελλάδα φυγαδεύει η Μερσεντές στην Γερμανία μέσω εικονικών τιμολογίων. Δήλωναν στο τελωνείο 30-40% μειωμένη την τιμή των αυτοκινήτων και έκλεβαν τους φόρους».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Αλλάζουν όλα στο δήμο από τον Γιάννη Μπουτάρη»
STAR PRESS: "ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ μέχρι θανάτου"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναπτυξιακό «πακέτο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επιβράβευση συνεπών επιχειρήσεων με επιδότηση επιτοκίου. Ενίσχυση 10.000-15.000 ευρώ σε νεοφυείς εταιρείες. Εξωδικαστική διευθέτηση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, καθώς και άλλων οφειλών. Αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναμένουν την αναβάθμιση και φουσκώνουν τα ομόλογα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η προοπτική νέας αναβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor’s σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, αλλά και η αισιοδοξία που προκάλεσαν οι αποφάσεις της ΕΚΤ οδήγησαν σε νέα χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων».