Την πεποίθηση ότι το συμφέρον του δημοσίου δεν είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, εξέφρασε σήμερα, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νικόλαος Δένδιας.


"Η δημιουργία επιχειρηματικότητας είναι το δημόσιο συμφέρον, είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε πιθανές εξελίξεις σε ό,τι αφορά  με την επιδότηση των επιτοκίων χρηματοδότησης των βιώσιμων επιχειρήσεων, ενδεχομένως και μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

Ανακοίνωσε επίσης την ολοκλήρωση -από το Οκτώβριο- του νέου πτωχευτικού δικαίου, ¨που θα δίνει στους επιχειρηματίες όχι απλά δεύτερη, αλλά και τρίτη και τέταρτη ευκαιρία".

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα επιμελητήρια αποτελούν κομμάτι της ζωής του και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποί τους "δεν θα βρουν ώτα πιο ευήκοα" από αυτά του ιδίου και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου. "Με απόλυτη γνώση της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν τα επιμελητήρια θα πορευτούμε μαζί και θα βρούμε λύση, που θα επιτρέψει όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να ακμάσουν", είπε χαρακτηριστικά.