Γέφυρες στενότερης επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας επιχειρούν να ρίξουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, Recep Zipkinkurt, έθεσαν τις βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων που εκπροσωπούν.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίστηκε επιχειρηματική αποστολή στην Αδριανούπολη προκειμένου να πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις, καθώς και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων.

Τομείς στους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων – μελών των δύο επιμελητηρίων είναι μεταξύ άλλων: ο κατασκευαστικός κλάδος, ο οποίος λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης στη γείτονα χώρα γνωρίζει έντονη άνθηση, των τροφίμων, των ενδυμάτων αλλά και των επίπλων. Σημειώνεται ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης αριθμεί 3.500 επιχειρήσεις μέλη.

«Οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας είναι μεγάλες. Η Τουρκία, μία χώρα, περίπου 80 εκατ. κατοίκων, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει σημαντικό αριθμό ελληνικών προϊόντων. Στο χέρι μας είναι να ενδυναμώσουμε τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι δεδομένο ότι η επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζει σύνορα. Για τη χώρα μας άλλωστε η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί στοίχημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Από την πλευρά του ο κ. Zipkinkurt δεσμεύτηκε για έμπρακτη συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις – μέλη των δύο επιμελητηρίων. «Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των χωρών μας» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης.