Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, γνωστός για τις ιστορικές του γνώσεις, εκτιμά πως στον τύμβο Καστά είναι θαμμένος ο ναύαρχος Νέαρχος.>>>
Μιλώντας στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά 90,1", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε στην εκτίμηση ότι "κάτοικος" του μνημείου της Αμφίπολης πρέπει να είναι ο ναύαρχος του Μ. Αλεξάνδρου, ο Νέαρχος. Πρόσθεσε ακόμα, πως υπάρχει πιθανότητα να είναι θαμμένη εκεί η Ολυμπιάδα, σαν δεύτερη εκδοχή.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε και την πιθανότητα να είναι θαμμένος εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος, όμως όπως συμπλήρωσε το λογικό για το Μακεδόνα στρατηλάτη θα ήταν να ενταφιαστεί στις Αιγές.
Πέρα από τις αρχαιολογικές εκτιμήσεις ο Άδωνις, επιτέθηκε στο Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως τα νούμερα, που παρουσίασε είναι αέρας κοπανιστός και σημείωσε ότι είναι μεγάλη πράξη αναισχυντίας να λες ψέματα στο βασανισμένο λαό.Τέλος, ανέφερε πως η κοινωνία θα πρέπει να κάνει υπομονή και να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να γίνουν ταχύτερες μεταρρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις.