Όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Μαραθώνα στο Βηματοδότη, βρέθηκε μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου.>>>
"Ετοιμοπόλεμος" εμφανίζεται ο Ηλίας Ψινάκης, μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος δήμαρχος Μαραθώνα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Βηματοδότη", ήδη έχει ανακαλύψει μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου από τη χρήση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
"Βρήκα καμένη γη, δηλαδή τι καμένη, χαμός με τα οικονομικά του δήμου. Σε λίγο καιρό θα γίνουν και ανακοινώσεις", προανήγγειλε ο κ. Ψινάκης.
Ο ίδιος μάλιστα είχε βάλει ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα οικονομικά και τα πρώτα δείγματα κάνουν λόγο για ένα μεγάλο έλλειμμα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του έσβησε όλα τα αρχεία από το επίσημο site του δήμου (το οποίο είχε δημιουργήσει ο προκάτοχός του), πλην ενός: αυτό που έλεγε ότι ο προκάτοχός του "παρέλαβε από τον δήμο 45 εκατ. ευρώ έλλειμμα και παρέδωσε 2 εκατ. ευρώ πλεόνασμα". 
"Το κράτησα ως απόδειξη για όσα θα επακολουθήσουν" είπε με νόημα.


Διανυκτέρευση και στο αστυνομικό τμήμα

Φαίνεται πως ο Ηλίας Ψινάκης έχει μπει στα "βαθιά" για τα καλά και αυτά, που συμβαίνουν στο Δήμο Μαραθώνα του είναι πρωτάκουστα.
Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του, ο Ηλίας Ψινάκης πέρασε σχεδόν μια ολόκληρη νύχτα στο Αστυνομικό τμήμα της Μάκρης εξαιτίας μιας σοβαρότατης καταγγελίας δημοτικού υπαλλήλου.
Σύμφωνα με τα όσα του καταμαρτύρησε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, μια μέρα πριν αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ο Ηλίας Ψινάκης, απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το οικονομικό τμήμα του Δήμου Μαραθώνα.
Ο Ηλίας Ψινάκης "έπεσε" από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης αυτής και με την εύλογη απορία, που προκύπτει από την κίνηση αυτή απευθύνθηκε στις αρχές, όπου και κάλεσε το δημοτικό υπάλληλο να καταθέσει τα όσα γνώριζε και τα όσα του αποκάλυψε.
Έτσι Ηλίας Ψινάκης και δημοτικός υπάλληλος παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα της Μάκρης για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Την υπόθεση έχει αναλάβει ο ταξίαρχος μανώλςη Σφακιανάκης, που είναι ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.