Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου Καλαμαριάς ιδρύει ξανά το παιδικό του τμήμα. Παιδιά από 7 έως 14 ετών μπορούν να εγγραφούν στο τμήμα από σήμερα και έως 30 Σεπτεμβρίου και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του εργαστηρίου.


Στόχος του τμήματος είναι τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι να εκφραστούν συλλογικά, να διοχετεύσουν δημιουργικότητα και ενέργεια, να ευαισθητοποιηθούν και να επικοινωνήσουν. Επιπλέον δυναμώνει και δένει η ομάδα όπου πρόκειται να δουλέψει μαζί πχ σε μια θεατρική παράσταση.

Τι είναι όμως το θεατρικό παιχνίδι;

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το τι είναι ή τι θα 'πρεπε να είναι το θεατρικό παιχνίδι. Το θεατρικό παιχνίδι είναι η μορφή εκείνη του δρώμενου που προκύπτει από ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς με ή χωρίς λόγο, βασισμένο στα βιώματα και τα αισθήματα των συμμετεχόντων. Μια βασική διαφορά του με το ίδιο το θέατρο είναι ότι δεν στοχεύει στην παράσταση του γεγονότος αλλά απλά και μόνο αρκείται στη βίωσή του από τους συμμετέχοντες (καμιά φορά ακόμα κι αυτή η διαφορά ξεπερνιέται και έχουμε δει παραστάσεις που προκύπτουν από το θεατρικό παιχνίδι). Τις περισσότερες φορές ακόμα κι ο θεατής στο θεατρικό παιχνίδι (αν υπάρχει) είναι μέρος του παιχνιδιού. Εξάλλου το πιθανότερο είναι ότι την επόμενη στιγμή θα μεταμορφωθεί σε συμπαίχτη. Κατά τ'άλλα το Θεατρικό Παιχνίδι και το Θέατρο μοιράζονται πολλούς στόχους και κανόνες. Στον πυρήνα της θεατρικής πράξης κρύβεται το παιχνίδι, ενώ η δράση και η επικοινωνία είναι συστατικά της, όπως ακριβώς και στο θεατρικό παιχνίδι.

Οι εγγραφές για το παιδικό τμήμα θα ξεκινήσουν από 01 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνη: Αγγελική Σαπάτρα - 2313 314 570 & 2313 314 578 
Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 10:00 - 14:00