Το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος, επισκέφθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Νωρίτερα από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» είχε αναφερθεί στην παραχώρηση της έκτασης στον δήμο Παύλου Μελά.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο.

Ορφανός: «Σε αναπτυξιακή τροχιά η δυτική Θεσσαλονίκη»

Με αφορμή την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο δήμο, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παραχώρηση, έκτασης 284 στρεμμάτων στο δήμο ‘Παύλου Μελά’ και 8 στρεμμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης που αφήνει πολλά περιθώρια ανάπτυξης της περιοχής. Ελπίζω η απόφαση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για ανάλογες δράσεις στο μέλλον».