Ας δούμε τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάει και το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η εφημερίδα γράφει "πάει και το όνομα της Μακεδονίας (μας), μετά την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Η βόμβα για τα εθνικά θέματά μας έπεσε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων μέσων ενημέρωσης..."
ΕΘΝΟΣ: Διπλό βέτο για συντάξεις - όρια ηλικίας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι καμιά νέα παρέμβαση στα όρια ηλικίας και στις κύριες συντάξεις. Η θέση αυτή αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, θα επισημάνει πως τα θέματα αυτά έχουν ρυθμιστεί".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Γαβριήλ: «Ο κόσμος θα ενωθεί υπό τον Αντίχριστο»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονίζει το όραμα του δια Χριστόν σαλού και ομολογητή της Ορθοδοξίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειωμένα όρια ηλικίας έως και 5 έτη μέσω... πλασματικών
Η εφημερίδα γράφει "τα μυστικά και οι παγίδες για αναγνώριση χρόνου σπουδών. Οι προϋποθέσεις σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Πότε χρησιμοποιούνται οι πλασματικοί χρόνοι για 25ετία ή για προσαύξηση της σύνταξης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καταρρέουν ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΕΤΕΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τα τρία κυριότερα Ταμεία να βρίσκονται υπό κατάρρευση, η τρόικα θέτει πάλι επί τάπητος τέσσερις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ζητώντας νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, που οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση των εισφορών και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων".
ESPRESSO: "ΣΟΚ με κορίτσι της τηλεόρασης"
ΕΣΤΙΑ: Τέταρτος εκβιασμός για τον Πρόεδρο
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το Σύνταγμα εμπεριέχει μία σοβαρή ατέλεια. Ενώ ορίζει ότι «οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη», θεσπίζοντας έτσι την αρχή της κοινοβουλευτικής τετραετίας, συγχρόνως θέτει ως προϋπόθεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας -η οποία διενεργείται από την Βουλή- την συγκέντρωση τουλάχιστον 180 ψήφων".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι μεσαίοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα συμφέροντα με τη Ν.Δ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλο ένα «ταμπού» για τα κόμματα της Αριστεράς φαίνεται ότι σπάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Public Issue που παρουσιάζει η «Εφ. Συν.». Από το δεύτερο μέρος της έρευνας προκύπτει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης» (37%), «πιο κοντά στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα» (34%), και ότι «μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος της χώρας» (30%)".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Έβαλαν χέρι και στις θυρίδες;"
Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, βάση τριών πελατών που έκαναν μήνυση εναντίον της τράπεζας και σήμανε συναγερμός στις αρχές.
STAR PRESS: "ΟΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΣ με τρεις μαθητές στην Πάτρα"
ΤΑ ΝΕΑ: Εκλογές στην ψύχρα! Τι δείχνουν οι κινήσεις Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου
Η εφημερίδα σημειώνει "προεκλογική ατμόσφαιρα έφεραν οι βοριάδες του Σαββατοκύριακου, με τα κόμματα να προχωρούν σε σκληρές αντιπαραθέσεις. Οι τόνοι δεν ανέβηκαν μόνο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ των εταίρων της διακυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ να τηρεί όλο και πιο εμφανείς αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική και να επιτίθεται δημοσίως στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από τη Χαλκιδική προσδιόρισε το κόμμα του ως τη «δημοκρατική παράταξη»".
Kontranews: Μνημόσυνο με πανηγύρια για τα.. 40 της ΝΔ
Η εφημερίδα γράφει "πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ένα κόμμα στήνει πανηγύρι για να τελέσει ...μνημόσυνο!".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναζητεί «κόκκινες γραμμές» στις απαιτήσεις των ελεγκτών
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«κόκκινες γραμμές» απέναντι στην τρόικα επιχειρεί να χαράξει η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την υλοποίηση επώδυνων προαπαιτούμενων".