Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αβραμόπουλος


Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος εκλέχθηκε(με 43 από τις 49 ψήφους- 2 άκυρα και 3 λευκά), εκ νέου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Κούβελας(με 44 ψήφους -δύο άκυρα και δυο λευκά), από την παράταξη "Θεσσαλονίκη Εντάξει" του Σταύρου Καλαφάτη και γραμματέας από την παράταξη "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", η Γλυκερία Καλφακάκου(με 44, επίσης, ψήφους -δυο άκυρες και δυο λευκές).

Από τα νούμερα προκύπτει ότι ένας δημοτικός σύμβουλος δεν στήριξε Αβραμόπουλο -με τις πιθανότητες να "δείχνουν"... Πρωτοβουλία. Τα άκυρα και τα λευκά φαίνεται να ανήκουν στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης(ΚΚΕ) και της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

Τον κ. Αβραμοπουλο πρότεινε ομόφωνα η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Μάλιστα, πριν την ψηφοφορία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε "άψογη" τη συνεργασία της προηγούμενης θητείας και "σχεδόν ιδανική" τη λειτουργία του κ. Αβραμόπουλου ως προέδρου(«Στη θητεία που πέρασε νομίζω ότι λειτούργησες σχεδόν ιδανικά, σεβόμενος τις διαδικασίες», είπε).