Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στο Λευκό Πύργο, ένστολοι από όλη την Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκαν για τη μείωση των μισθολογικών τους διαφορών.


Συμμετείχαν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, καθώς και στρατιωτικοί.

Όπως είπε στην ομιλία του ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων(ΠΟΑΣΥ), τα αιτήματά τους είναι τα εξής:



  • Άρση των μισθολογικών αδικιών και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
  • Διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τα κουρέματα. 
  • Να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του αξιομάχου των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και του φρονήματος Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.




«Οι ένστολοι δεν είναι δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γριβάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.



Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν, εφέτος, τα πανό που κρατούσαν ένστολοι, καθώς ένα από αυτά καλούσε σε... αγώνα, αντίσταση κι ανατροπή κι ένα που δήλωνε πως η υπακοή δεν είναι, πλέον, καθήκον!


Στη συγκέντρωση των ενστόλων δήλωσαν παρών και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.