Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η αξιολόγηση θα συνεχιστεί αμείωτα.>>>
Διπλό μισθό, επί 13 χρόνια, έπαιρνε μία υπάλληλος που πληρωνόταν από δύο νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας ήδη διέταξε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, ενώ το θέμα της έφτασε στην Εισαγγελία.
Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα έπαιρνε δύο μισθούς από το 2001. Συγκεκριμένα, η οργανική θέση της ήταν στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ είχε αποσπασθεί σε Κέντρο Υγείας Νοσοκομείου της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας-Θράκης).
Με εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Θρασύβουλος Βεντούρης, προχώρησε σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων της υπαλλήλου, ενώ παράλληλα κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία και ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση ποινικών ευθυνών.
Στο μεταξύ δάσκαλος στην Καβάλα δίδασκε για εννιά χρόνια με πλαστό πτυχίο σε διάφορα σχολεία του νομού.
Μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου ο διορισμός του 40χρονου δασκάλου ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να επιστραφούν όλοι οι μισθοί που έχει πάρει μέχρι σήμερα και φτάνουν στο ποσό των 150.000€.
Ο έλεγχος του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών του.

"Θα συνεχισθούν οι έλεγχοι" διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σαφές μήνυμα έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ότι "οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν".
Αφορμή για τη δήλωσή αυτή στάθηκε η άρνηση δημάρχων να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων τους που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δημάρχων, οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εάν ισχύσει η ΚΥΑ Μητσοτάκη-Σταϊκούρα.
Αυτό υποστήριξαν 10 δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από τους 66 δημάρχους της Αττικής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες Πέμπτη, το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Πρόκειται για τους δημάρχους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλο, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, Βύρωνα Ακη Κατωπόδη, Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, Καισαριανής Γιώργο Κοντόσταυλο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Αγ. Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο.
Εάν ισχύσει η απόφαση για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι, υποστήριξαν 10 δήμαρχοι της Αττικής που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.