Ας δούμε σήμερα (Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "22.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών"

Η εφημερίδα γράφει για τις αστοχίες τα λάθη και τα μειωμένα κονδύλια που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκάνε τα Ταμεία. Τελείωσαν τα λεφτά για τις συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό κατάρρευση τελούν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς, αν δεν δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Προϋπολογισμό, τότε από το 2016 και μετά υπολογίζεται ότι θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις!".

ΕΘΝΟΣ: "Αγροτικό για όλους τους νέους γιατρούς"

Η εφημερίδα σημειώνει "την επαναφορά του αγροτικού για όλους τους νέους γιατρούς προωθεί το υπουργείο Υγείας. Η υπηρεσία υπαίθρου θα είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός έτους σε μονάδες της περιφέρειας και θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη ειδικότητας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Πατήρ Νικόλαος Κογιώνης: Θα δείτε τον Αντίχριστο»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστική μαρτυρία από μια σεβάσμια μορφή της Ελληνορθοδοξίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "6 διαγωνισμοί για 2.526 θέσεις μόνιμων και εποχικών στο Δημόσιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέσεις εργασίας για 132.000 ανέργους με καινούργια προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης και απασχόλησης που θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, αλλά και σύνδεση κάθε νέας πρόσληψης με κίνητρα, όπως μία επιπλέον μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%, περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο δράσης κατά της ανεργίας που συζητήθηκε χθες στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εριξαν τον πήχυ πριν πάνε στο Παρίσι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαμηλώνει τώρα η κυβέρνηση τον πήχυ των προσδοκιών για το Παρίσι, διαπιστώνοτνας πως το επικοινωνιακό κλίμα που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες περί αρχής της εξόδου από το Μνημόνιο και «κόκκινων γραμμών» ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ. Με δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν και του ΔΝΤ ξεκαθαρίστηκε ότι η αξιολόγηση από την τρόικα θα γίνει κανονικά στην Αθήνα και εδώ θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα".

ESPRESSO: "ΜΑΧΗ στη ΝΕΡΙΤ ΓΙΑ ΟΛΓΑ ή ΕΛΛΗ".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ευρώπη σε διενή κρίση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Γαλλία, η μία από τις δύο χώρες του πυρήνος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, εισέρχεται σε βαθειά πολιτική και οικονομική κρίση. Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, έχοντας χάσει και το τελευταίο ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, προσπαθεί αγωνιωδώς μαζί με τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλλς και την νέα κυβερνητική σύνθεση να εφαρμόση πολιτική εξυγιάνσεως της γαλλικής οικονομίας".

Η ΑΥΓΗ: "Λευκή σημαία έγιναν οι «κόκκινες γραμμές»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ανώμαλη προσγείωση από τις προσδοκίες που καλλιεργούσε όλο το καλοκαίρι για τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι αναγκάστηκε χθες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το θέμα της συζήτησης είναι η εξέταση της προόδου της Ελλάδας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ τα στρατηγικά θέματα, όπως το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό, θα συζητηθούν μετά το πέρας της αξιολόγησης που θα γίνει στην Αθήνα από φθινόπωρο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τι τα'θελες τα ένδοξα Παρίσια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα, Σαμαράς και Βενιζέλος ξέχασαν τους λεονταρισμούς και δια του υπουργού Οικονομικών κατέβασαν πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης κατέστησε σαφές ότι «θα δοθεί προτεραιότητα σε διαρθρωτικά μέτρα» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις. Αυτές θα ληφθούν στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Φρένο» Μέρκελ στον Ντράγκι"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τις δηλώσεις του που ερμηνεύθηκαν ως προτροπή για δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη φέρεται να ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φουντώνει το εμπόριο αρχαίων νομισμάτων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλά νομίσματα τα οποία προέρχονται από την Αμφίπολη κοσμούν καθημερινά τις διαδικτυακές σελίδες ηλεκτρονικών δημοπρασιών και όχι μόνον.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με το βλέμμα στο Παρίσι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών με την τρόικα, σήμερα στο Παρίσι. Δίνοντας το στίγμα των διαπραγματεύσεων και θέλοντας εμφανώς να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η ελληνική πλευρά δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» και προσέρχεται έτοιμη να συζητήσει «εφ΄όλης της ύλης για το μνημόνιο» - σημείωσε δε παράλληλα ότι στο συγκεκριμένο ραντεβού «δεν μπορούν να συζητηθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χρήμα - προνόμια - ασυλία στο κεφάλαιο"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με στόχο την ανακύκλωση της ανεργίας και την αξιοποίησή της προς όφελος των εργοδοτών, κυβέρνηση και εργοδοτικές οργανώσεις, έχοντας τη στήριξη της ΓΣΕΕ, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέα χρηματοδοτικά πακέτα προς τους μονοπωλιακούς ομίλους, εξασφαλίζοντας ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό μέσα από μια πληθώρα επιδοτούμενων προγραμμάτων και το ΕΣΠΑ".

STAR PRESS: "ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ τα σκουλίκια"

ΤΑ ΝΕΑ: "Τραμπάλα με τον ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όσοι έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα για μακρό χρονικό διάστημα θα έχουν τελικά έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ, έπειτα από αρκετά μπρος-πίσω του υπουργείου Οικονομικών μετά τη γενικευμένη κατακραυγή. Όσοι προσδοκούσαν, από την άλλη, ότι θα κερδίσουν εύκολα εκπτώσεις και απαλλαγές λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς πλέον μπαίνει και κριτήριο συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Θεραπεία για τα καρδιακά το 2015"

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα φάρμακο που ήταν σε εξέλιξη  την οποία σταμάτησαν οι επιστήμονες και το έστειλαν για κατασκευή, επειδή διαπίστωσαν κατά την διάρκεια της έρευνας πόσο καλά αποτελέσματα έδινε το φάρμακο.

Kontranews: "Βόμβα Καραμανλή. Δεν θέλει να ξαναεκλεγεί βουλευτές. Δεν θα είναι ούτε υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η βόμβα που έριξε ο Κ. Καραμανλής με την άρνησή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις και προκαλεί σεισμικές δονήσεις στη λεγόμενη συντηρητική παράταξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνητρα για προσλήψεις. Μείωση εισφορών και φόρων σε συνεπείς επιχειρήσεις για στήριξη της απασχόλησης"

Η εφημερίδα σημειώνει "ισχυρά κίνητρα -όπως μειώσεις εισφορών, ένταξη κατά προτεραιότητα σε νέα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα, μηδενικούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ ακόμη και χαμηλότερες συντελεστές φορολογίας- στις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πολιτεία και τους εργαζομένους, διατηρούν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, σχεδιάζει να προσφέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας πολιτικής".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Επιχείρηση εργασία» στο δρόμο προς τη ΔΕΘ"

Η εφημερίδα τονίζει "την αλλαγή του κλίματος στην αγορά επιχειρεί η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, από το βήμα της οποία επιθυμεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένο «κοινωνικό πακέτο» αντιμετώπισης των «καυτών προβλημάτων της αγοράς".