dimarxeio kalamarias_425x.JPG
Αποκλεισμό της, από τις λειτουργίες του δήμου Καλαμαριάς –και μάλιστα με ευθύνη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, «από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (με επικεφαλής τον Μ. Λαμτζίδη) έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αφού προσπάθησε πρώτα, ανεπιτυχώς, να εμπλέξει την Λαϊκή Συσπείρωση σε παρασκηνιακά παζάρια, πρωτοστάτησε σε συνεργασία με τις παρατάξεις Πασαλίδου και Ματσαρίδη να αποκλείσουν από τις τακτικές θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές του Δήμου τους κομμουνιστές δημοτικούς σύμβουλους. Αυτός άλλωστε ήταν ο απώτερος σκοπός τους, διευκολύνοντας μ’ αυτούς τους χειρισμούς και την διοίκηση Μπακογλίδη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, η παράταξη με επικεφαλής τον Μ. Λαμτζίδη (που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), προσπάθησε να εκπροσωπηθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση, με δυο τακτικές θέσεις στις επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομική.

Όπως καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης «τελικά (και αφού δούλεψε το παρασκήνιο απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου) οι μόνες παρατάξεις που αποκλείστηκαν από τις επιτροπές είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη του Παναγιωτίδη».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταδικάζει ως αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και κυρίως την πλειοψηφούσα, του ΣΥΡΙΖΑ, που «με τους χειρισμούς της απέδειξε ότι τα περί δημοκρατίας και ‘ενότητας της αριστεράς’ είναι μόνο μεγάλα λόγια και στόχο έχουν να εγκλωβίσουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ, και το λαό σε αυταπάτες. Συγχρόνως απέδειξε ότι οι προτάσεις τους δεν είναι απόρροια σταθερών αρχών αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκυρίες. Επίσης απέδειξε ότι επιδιώκει ευκαιριακές συνεργασίες προκειμένου να διασφαλίσει θέσεις και καρέκλες».

Οι κομμουνιστές σύμβουλοι υπογραμμίζουν πως «η λογική ‘όλη μαζί η αντιπολίτευση χωρίς αρχές ενάντια στην παράταξη του Δημάρχου’ μας βρίσκει αντίθετους, γιατί στερείται πολιτικού ερείσματος».