papandreou_diakhryxi_19740903_01.jpg
Για «σήριαλ-παρωδία που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς, παντα στις 3 του Σεπτέμβρη και πάντα με τους ίδιους κομπάρσους» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Σοσιαλιστική Προοπτική, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

 

Στην ανακοίνωσή της, η πολιτική αυτή πλατφόρμα τονίζει ότι «οι πλέον γνήσιοι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, συνεπικουρούμενοι από κάποιους απονενοημένους πρώην "σοσιαλιστές", οι ιππότες της εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας και οι εκποιητές του εθνικού πλούτου, οι πρωτεργάτες της αντιδραστικής αντιδιανομής του εισοδήματος και οι κυνικοί αποδομητές των εργασιακών, λαϊκών κατακτήσεων, αυτοί που ενδίδουν χωρίς καμιά τύψη και ενοχή, ίσως με κρυφή ικανοποίηση, στα διεθνή αφεντικά και οι υπονομευτές της δημοκρατίας, όλοι μαζί, συνεπείς στο ραντεβού τους, θα ασελγήσουν στην ιστορία του λαϊκού κινήματος και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου».

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες στη “γιορτή” του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζουν: «Στο Ζάππειο σήμερα, θα είναι όλοι εκεί: οι εραστές της νεοσυντήρησης, οι "λογικοί" της κεντροαριστεράς, οι σύγχρονοι αρνητές των πάντων εκτός των αγορών, μαζί με τους θλιβερούς κρατικοδίαιτους χειροκροτητές. Κάθε χρόνο και λιγότεροι, ευτυχώς, αλλά ακόμη ικανοί για να δώσουν μια αξέχαστη παράσταση».

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, σαρκάζει την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση, που καταλήγει με τη φράση "Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος."

«Μάλλον κάποιος μας κάνει πλάκα», υπογραμμίζει η κίνηση.