papandreou_zappeio_20140901_01.jpg
«Όσοι, ως εικονολάτρες, φώναζαν ό,τι φώναζαν, αποδεικνύονται αμνήμονες –αφού πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά, για να συγκυβερνήσουν».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρόνης Μακρίδης, στα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ, στο Ζάππειο, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Ανδρέας Παπανδρέου, για την επέτειο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, τόνισε ότι, χάρη στην Διακήρυξη «αλλού ήταν η Ελλάδα κι αλλού έφθασε». Παραδέχτηκε πως «ως χώρα βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη φάση», αλλά πρόσθεσε πως «το οικοδόμημα του Ανδρέα Παπανδρέου έχει παρόν και θα έχει και μέλλον, με βάση τις αρχές της Διακήρυξης, προσαρμοσμένες στο 2014. Έχουμε ανάγκη μια δημοκρατική παράταξη προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα», πρόσθεσε.

Όσο για τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν στο Ζάππειο, τόνισε: «Ο φανατισμός μερικών κάνει ζημιά, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Είναι λάθος να ακολουθούμε τους φανατικούς. Ας κρατήσουμε από την εκδήλωση του Ζαππείου την ενωτική διάθεση των ηγετών».