Ας ρίξουμε μια ματιά τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα (Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "<<Γολγοθάς>> για ασθενείς και γιατρούς"
Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω των ελλείψεων και της αδιαφορίας των αρμοδίων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προσοχή. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) σε 180.000 νέους οφειλέτες του Δημοσίου έστειλε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, καλώντας εντός 15 ημερών να ρυθμίσουν τα «φρέσκα» χρέη τους, με την απειλή ότι, αν δεν το κάνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων".
ΕΘΝΟΣ: "Η δημοκρατία ούτε ξεχνά ούτε φοβάται"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έναν χρόνο μετά την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών επιχειρούν να πιάσουν το νήμα αυτής της πολυτάραχης χρονιάς από την αρχή".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Γαβριήλ: «Θα γίνει πόλεμος των Πόλεων στην Ελλάδα»!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλη μια σεβάσμια μορφή της Ορθοδοξίας προειδοποιεί για τα επερχόμενα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι αλλαγές στους φόρους για χιλιάδες αγρότες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρό φορολογικό σοκ αναμένεται να υποστούν 625.000 αγρότες της χώρας το επόμενο έτος, με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013)".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο ένας στον Πάπα ο άλλος στην Πάπισσα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον Πάπα Φραγκίσκο θα επισκεφθεί ο Αλ. Τσίπρας, ενώ ο Α. Σαμαράς προετοιμάζεται για ιερό προσκύνημα στην Ανγκελα Μέρκελ, την Πάπισσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό αιφνιδίασε, καθώς είναι η πρώτη συνάντηση με αρχηγό πολιτικού κόμματος από την Ελλάδα, αλλά και η πρώτη του Ποντίφικα με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός καταφεύγει εκ νέου για βοήθεια στην... Πάπισσα της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε., σε μία περίοδο που η συγκυβέρνηση τελεί υπό κράτος πανικού και εμφανίζει έντονα σημάδια κατάρρευσης, προσδοκώντας να αποσπάσει υποσχέσεις για λύση στο χρέος".
ESPRESSO: "ΘΡΗΝΟΣ με όρκους εκδίκησης"
ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιοι κίνδυνοι από τυχόν εκλογές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν συνάδει σε πρωθυπουργό να λέει ότι αν έλθη ο πολιτικός του αντίπαλος στην εξουσία, δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ! Αυτό μπορούν να το πουν οικονομικοί ή τραπεζικοί αναλυτές, όχι όμως ο Πρωθυπουργός".
Η ΑΥΓΗ: "Ρακιντζής: Η κυβέρνηση προστατεύει τους επωνύμους"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθεστώς ασυλίας για επωνύμους αλλά και δημόσιους λειτουργούς κατήγγειλε και περιέγραψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή"
Η εφημερίδα υποστηρίζει "ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται ότι λειτουργούσε ο μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Ο Τάκης Μπαλτάκος είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος. Μάλιστα, ο Μπαλτάκος δεν παραλείπει να επιβραβεύει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μέτωπο στους δήμους ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο μέτωπο, στους δήμους αυτή τη φορά, ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση. Στην ομάδα των 19 δημάρχων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρνούνται να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αναμένεται να προστεθεί και η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Να γιατρός, να μάλαμα"
Η εφημερίδα κάνει λόγο για τον γνωστό χρυσαυγίτη γιατρό της Νέας Μηχανιώνας ο οποίος συνταγογραφούσε ναρκωτικά σε δήθεν ασθενή.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ωρα μηδέν για τη Σκωτία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα με την αγωνία στο ζενίθ, οι υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» στο σημερινό δημοψήφισμα στη Σκωτία, έριξαν χθες και τις τελευταίες τους δυνάμεις στη μάχη, στο Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη και σε όλες τις κωμοπόλεις, καθώς και στα νησιά της Σκωτσέζικης επικράτειας, σε μία ψηφοφορία που μπορεί να κρίνει το τέλος της 307ετούς Ένωσης και τη δημιουργία ενός νέου κράτους στην Ευρώπη".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», ανοίγει τις πύλες του από σήμερα και για τις επόμενες δύο μέρες στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στον Ιλιον το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»".
ΤΑ ΝΕΑ: "Κραχ στον ΟΑΕΕ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιονοστιβάδα τα ατομικά ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, οφειλέτες στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Τις τελευταίες ημέρες αποστέλλονται μαζικά ατομικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ο Τσίπρας στην Αγία έδρα και ο Σαμαράς σε... αναμμένα κάρβουνα"
Η εφημερίδα γράφει "είναι παραζάλη; Είναι πανικός; Είναι επικοινωνιακή ανικανότητα ή μήπως κυβερνητική διάλυση; Οποια εκδοχή και αν προτιμήσετε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχετε τελείως άδικο. Ο λόγος για τα απανωτά -και τραγικά- πολιτικά και επικοινωνιακά στραπάτσα της κυβέρνησης, η οποία δείχνει εικόνα διαλυμένης παρέλασης".
Kontranews: "Τορπίλη στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τορπίλη στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας συνιστά η ακατάσχετη κινδυνολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εναγώνια προσπάθειά του να ανακόψει το σαρωτικό ρεύμα του Αλέξη Τσίπρα".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το χρέος στο τραπέζι"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο Βερολίνο μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να συζητήσει με την Αγκ. Μέρκελ το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους και την πορεία του προγράμματος σταθερότητας, ενώ ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει - στο πλαίσιο μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης - να αμβλύνει τις διαφορές με την τρόικα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα απειλή κατασχέσεων σε βάρος 200.000 οφειλετών"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κατάσχεση μισθών και συντάξεων για ποσά άνω των 1.500 ευρώ, εισοδημάτων από ενοίκια, αλλά και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς κινδυνεύουν άμεσα περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες του Δημοσίου".