stavropoulou_01Νέοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης καταγράφουν στιγμιότυπα από τη ζωή τους στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Having their say», που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Η έκθεση, που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Οι νέοι της Θεσσαλονίκης (ηλικίας 15 έως 25 ετών) έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν σ’ αυτή την έκθεση παίρνοντας μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας που θα διεξαχθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους (καταγράφοντας όνομα – επώνυμο – ηλικία – ιδιότητα kai τίτλο εικόνας) στο e-mail: havingtheirsay@gmail.com. Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο facebook δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.

Μετά τη λήξη του Open Call, διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των νέων της Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν στο Δημαρχείο.

Με το κλείσιμο της έκθεσης, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, θα απονεμηθούν σε 3 νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών.