mnimio_pontiou_papa_daskalou_lyrari_01.jpg
Την έντονη αντίθεσή τους στην παρουσία εκπροσώπου Χρυσής Αυγής, στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί(Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου) στην πλατεία Αγίας Σοφίας, εκφράζουν με κοινή τους δήλωση ο

κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, προσκλήθηκε και παραβρέθηκε εκπρόσωπος της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης η ηγεσία της οποίας είναι προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες. Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας οφείλει να εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) να μην προσκαλούνται εκπρόσωποι της συγκεκριμένης οργάνωσης σε εκδηλώσεις των Περιφερειών όλης της χώρας. Τον καλούμε να πάρει ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, από τη μία απευθύνοντας πρόσκληση για συνεννόηση και συνεργασία στις άλλες δυνάμεις του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και από την άλλη να «ψαρεύει σε θολά νερά» όπως είχε ξανασυμβεί στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν μέρος στην τελετή και κατέθεσαν το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και την αποχώρηση των υπολοίπων εκπροσώπων.