Επικράτησαν οι... ψυχραιμότεροι, στη διαμαρτυρία των αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, στην Αγγελάκη...


Πριν από λίγο, το μπλοκ των μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών έφθασε στη συμβολή των οδών Σβώλου και Αγγελάκη. Εκεί βρίσκονταν ήδη οι διαμαρτυρόμενοι κατά της εξόρυξης Χρυσού από την ορεινή Χαλκιδική. Οι αντιεξουσιαστές, που σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούνταν από άνδρες των ΜΑΤ εκατέρωθεν της οδού, κινήθηκαν γρήγορα προς το Συντριβάνι. Τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί και... άρχισαν οι αντεγκλήσεις.

Τελικά, επενέβησαν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και η πορεία των αριστεριστών και αντιεξουσιαστών συνέχισε, χωρίς άλλα παρατράγουδα, προς τα Πανεπιστήμια.

Εκεί, πάντως, τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τα περίμενε μια έκπληξη: Εκτός από το τείχος που σχημάτιζαν κλούβες των ΜΑΤ κατά μήκος της Αγγελάκη και γύρω από το Συντριβάνι ως την Εθνικής Αμύνης στο τμήμα μπροστά από την παλιά Φιλοσοφική, στη συνέχεια, ως την Ευαγγελίστρια, είχε "στηθεί" ένα.. ανθρώπινο τείχος από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που απαγόρευε την είσοδο στο χώρο των πανεπιστημίων...

Οι πορείες αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, με αυτήν των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ να βρίσκεται στην πλατεία ΧΑΝΘ (η ουρά της πορείας είναι, ακόμη, στη Νίκης), την πορεία του ΠΑΜΕ (που συγκέντρωσε πάνω από 7.000 άτομα) να κατευθύνεται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και τους αγρότες που, νωρίτερα, πέταξαν... ντομάτες στην πύλη Συντριβανίου της ΧΑΝΘ να ακολουθούν με αγροτικά οχήματα.