asthenoforo_diakomidi_01.jpg
Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό  Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειου, έδωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση. Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε.

Ο υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο.