dimotiko_simboulio_20140915_02.png
Κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σταύρος Καλαφάτης.

 

Έκανε λόγο για «ντεζαβού». Και πρόσθεσε «Τέσσερα χρόνια μετά ακούμε τα ίδια πράγματα, ενώ θα περιμέναμε ο δήμαρχος να μας παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με χρονο-στοχοδιάγραμμα. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε σαν να εκλέχθηκε πρώτη φορά στη διοίκηση του δήμου»!

Ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε αυτό που είχε πει και στις πρόσφατες δημαιρεσίες: «Δήμαρχε είστε διοίκηση και θα ελέγχεστε. Εκεί που κρίνουμε ότι πρέπει να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος, αυτό θα γίνεται»!

Όσο για τη δική του παρουσία, κάλεσε τον δήμαρχο να τον χρησιμοποιήσει «ως πολυεργαλείο», εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του βουλευτή.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, επανέλαβε την πρότασή του για την οργάνωση ενός διεθνούς οικονομικού φόρουμ(έκανε λόγο για «ένα  μικρό Νταβός»), το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ. 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε πως «δέχεται την κριτική αλλά να μη ξεφεύγει και γίνεται λαϊκισμός» κι όσον αφορά το οικονομικό φόρουμ, είπε πως ήταν πρότασή του από το 2011.

Κόντρα και για την Αμφίπολη

Είχε προηγηθεί άλλη κόντρα των δύο, για την… Αμφίπολη.

Ο κ. Μπουτάρης, υποστήριξε πως «είναι πιο σημαντική η ενοποίηση του αρχαιολογικού περιπάτου της Θεσσαλονίκης, από το αν θα βρεθεί ο Μ. Αλέξανδρος» στον Τύμβο Καστά. Ο Στ. Καλαφάτης τον κάλεσε «να μην υποτιμά το θέμα» κι ο Μπουτάρης απάντησε πως «σε τούρκικο σίριαλ έχει εξελιχθεί η Αμφίπολη. Αναρωτιόμαστε τι θα βρεθεί εκεί κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Μάλιστα, έψεξε ακόμη και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Αμφίπολη, λέγοντας πως, στην αντίστοιχη περίπτωση, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε έναν χρόνο να πάει στη Βεργίνα, όταν έκανε ανασκαφές ο Ανδρόνικος. Πρότεινε, δε, «να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχαιολόγων».

Κόντρα και υποχώρηση με Ματθαιόπουλο

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μπουτάρης μίλησε και για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη στο επόμενο χρονικό διάστημα, με την εξεύρεση χρημάτων από όσους πιστεύουν στο εγχείρημα.

Με το που ολοκλήρωσε για το θέμα, στράφηκε στον επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή” και τον ρώτησε:

-Συμφωνείτε κ. Ματθαιόπουλε;

-Να σας απαντήσω, ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όμως, απάντησε «όχι»…

Όταν πήρε το λόγο ο Ματθαιόπουλος, είπε πως είναι δικαίωμα του δημάρχου να τιμά τη μνήμη όποιου θέλει κα του θύμισε ότι απουσίαζε από τις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης.