Η πρώτη ταινία που δημιούργησε το 1953 ο σημαντικός σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με τίτλο «Fear and Desire», παρουσιάζεται αύριο, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, σε Α' προβολή στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών της «Κινηματογραφικής Λέσχης Τούμπας» στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην πεζογέφυρα του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (οδός Γρ. Λαμπράκη- Κλεάνθους 57) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Παράλληλα, θα προβληθεί και η πρώτη έγχρωμη μικρού μήκους ταινία του Κιούμπρικ με τίτλο «The Seafarers». 

Η ασπρόμαυρη ταινία «Fear and Desire», διάρκειας 62 λεπτών, φέρει την υπογραφή του Κιούμπρικ στη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και το μοντάζ. 
Το σενάριο είναι του Χάουαρντ Σάκλερ, η μουσική του Τζέραλντ Φράιντ και το μακιγιάζ του Τσετ Φάμπιαν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Φρανκ Σιλβέρα, Κένεθ Χαρπ, Πολ Μαζούρσκι, Στίβεν Κόιτ και Βιρτζίνια Λιθ.

Η υπόθεση μας μεταφέρει στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν ο υπολοχαγός Κόρμπι οδηγεί τους άντρες του μακριά από τους εχθρούς, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν σε φιλικά εδάφη. Όμως βλέπει το σχέδιό του να καταρρέει, όταν όλοι τους συναντούν μία νεαρή γυναίκα. Η κατάσταση αρχίζει να επιδεινώνεται ραγδαία καθώς οι άντρες του Κόρμπι υποφέρουν ψυχικά και σωματικά, την ίδια στιγμή που η παρουσία του εχθρού στην περιοχή του απειλεί να εκτροχιάσει εντελώς την απόδραση τους. 

Οι προβολές της «Κινηματογραφικής Λέσχης Τούμπας» θα συνεχιστούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου.