Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Κικίλια σχετικά με τα μέτρα αστυνόμευσης για την επικείμενη 79η ΔΕΘ, ζητώντας από τον υπουργό «στο πλαίσιο του εφικτού η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται τις ημέρες της ΔΕΘ, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να απολαύσουν τη διαμονή τους στην πόλη μας».

Επίσης ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον υπουργό καθώς και την Πυροσβεστική, γιατί, όπως υπογράμμισε, «στην Κεντρική Μακεδονία καταφέραμε φέτος να μην έχουμε μεγάλες πυρκαγιές το καλοκαίρι, γεγονός που οφείλεται στην ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε το συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή των ανασκαφών στην Αμφίπολη και ο κ. Κικίλιας τον διαβεβαίωσε για την ασφάλεια του μνημείου.

Απ' την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έκανε ξεχωριστή αναφορά στον αναβαθμισμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και των φορέων της πόλης, στη συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκφράζοντας τη βούλησή του για στενή συνεργασία.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη διάθεσή του να συνδράμει η Π.Κ.Μ. στη χρηματοδότηση των δράσεων του Υπουργείου, μέσα από τη συνεργασία στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, διότι, όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, «οι οικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου μας και της ΕΛΑΣ είναι πεπερασμένες».

Τέλος, έκανε λόγο για τη νέα γενιά πολιτικής που εκπροσωπεί ο ίδιος, όπως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Εκπροσωπούμε μια γενιά που είναι η γενιά της κρίσης, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα ρεαλιστικά, όχι ουτοπικά. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά της κρίσης μπορεί να αναδειχθεί ως γενιά της ευκαιρίας και γι’ αυτό είμαστε δεσμευμένοι να παλέψουμε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δώρισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια ένα αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.