Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησαν την απειλή τους και αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλοφ.>>>
Ο άτυχος δημοσιογράφος είχε απαχθεί πριν ένα χρόνο από το Συριακό έδαφος και οι τζιχαντιστές απειλούσαν να τον αποκεφαλίσουν. 
Εν τέλει πραγματοποίησαν χθες την απειλή τους και ανέβασαν το βίντεο της εκτέλεσής του.
Στο βίντεο αυτό οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν "τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".
Ο μασκοφόρος δήμιος του Σότλοφ απειλεί πως οι τζιχαντιστές θα αποκεφαλίσουν και έναν Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.
Ο Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, η Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο «χαλίφη» της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.
Στο βίντεο, που τιτλοφορείται "Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική" διακρίνεται ο δημοσιογράφος, που φοράει πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα σε έναν μασκοφόρο οπλισμένο με μαχαίρι. 
Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ. Στη συνέχει παρουσιάζει τον Βρετανό όμηρο και απειλεί ότι θα τον σκοτώσει και αυτόν.
"Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος", δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.
Ο Σότλοφ ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, την οποία γνώριζε πολύ καλά. Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs.
Στο μεταξύ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του συγκεκριμένου βίντεο.

Οργισμένος ο Μπαν Κι Μουν

Από τη Νέα Ζηλανδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την οργή του για τη νέα εκτέλεση δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές.
"Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου".

Ομπάμα: "Δεν θα εκφοβισθούν οι ΗΠΑ από τους Ισλαμιστές"

Από το Ταλίν, όπου βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ δεν εκφοβίζονται και δήλωσε πως στόχος της Αμερικής είναι να κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφθεί η Ισλαμική αυτή απειλή.
Παράλληλα τόνισε πως η δράση από πλευράς των ΗΠΑ προϋποθέτει τη συνδρομή και τη συνεργασία των στενών εταίρων της στην περιοχή.