psari_sta_xeili_20140920_03.jpg
Πάνε τρεις χρονιές τώρα, που η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα "Ψάρι στα Χείλη", ανεβαίνει σε θέατρα της Θεσσαλονίκης. Κι είναι η δεύτερη φορά που επιλέγει, για αρχή, το θέατρο Έξω από τα Τείχη.
 
Θα περίμενε κανείς πως, μια θεατρική κωμωδία, θα ΄χε κλείσει τον κύκλο της, ειδικά σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Όποιος περίμενε κάτι τέτοιο, γελάστηκε.
Την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, το θέατρο ήταν, πάλι, γεμάτο. Γεμάτο από αυτούς που άκουσαν πως με το “Ψάρι…” θα περνούσαν μια αξέχαστη, ευχάριστη βραδιά. Αλλά και από κάποιους που έρχονταν για… τρίτη φορά: Είχαν παρακολουθήσει την πρώτη χρονιά στον Ελλήσποντο και τη δεύτερη στο θέατρο Έξω από τα Τείχη. Κι ήθελαν να ξαναζήσουν την εμπειρία!
psari_sta_xeili_20140920_02.jpg
Γι αυτούς τους τελευταίους, οι Νίκος Ζούρλας, Νίκος Ζώκας, Κατερίνα Μπαλάσκα, Κική Σπύρου, Έφη Τοκατλίδου, έδιναν την εντύπωση πως παρακολουθούσαν μια νέα, εξαιρετική παράσταση…

Σύντομη περίληψη: Ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι, ο Φώτης και η Τζένη, αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από 5 χρόνια γάμου. Οι καυγάδες είναι συνεχείς γι’ αυτό και φτάνουν στα πρόθυρα του χωρισμού. Η εμφάνιση όμως 3 απρόσκλητων επισκεπτών από το… υπερπέραν, φέρνει τα πάνω-κάτω. Μια «άγρια νύχτα», γεμάτη απρόσμενες εκπλήξεις και πολλά ταξίδια στο χρόνο.
Η ταυτότητα της παράστασης

psari_sta_xeili_20140920_01.jpg
Πότε: Από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου κι έως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, για 3 τετραήμερα,Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 το βράδυ.
Που: Στο Θέατρο «Έξω από τα Τείχη» της Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου 2 – Ευαγγελίστρια. Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 210 308.
Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ γενική

Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Άρατος
Ήχοι – φώτα: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπαλάσκα
Δημιουργικό: Μύρων Μούτος
Χορογραφία: Νίκος Ζώκας
Make-up artist: Νεφέλη Αδαμίδου
psari_sta_xeili_20140920_04.jpg
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Ζούρλας, Νίκος Ζώκας, Κατερίνα Μπαλάσκα, Κική Σπύρου, Έφη Τοκατλίδου.
Παραγωγή: Theatrologia