Η Γερμανίδα Καγκελάριος βλέπει θετικά δείγματα στις προσπάθειες της Ελλάδας. Δεν απαιτείται νέο πακέτο στήριξης υποστήριξε ο πρωθυπουργός.>>>
Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και η πορεία της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε πως η Ελλάδα δίνει πολύ θετικά δείγματα και μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για πρόοδο της οικονομίας της χώρας, μιλώντας παράλληλα για μείωση της ανεργίας πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.
Είχαμε πολλές ευκαιρίες να ανταλλάξουμε απόψεις, ανέφερε η κ. Μέρκελ, διευκρινίζοντας όμως πως σήμερα είχε τη δυνατότητα να διεξάγει εντατικότατη συνομιλία για τις διμερείς σχέσεις με τον κ. Σαμαρά.
Η Ελλάδα δίνει πολύ θετικά δείγματα και μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη, συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και σε θετικά μηνύματα στον τουρισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "πολλοί Γερμανοί πηγαίνουν στην Ελλάδα".
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, οι δύο ηγέτες μίλησαν και για τις επόμενες φάσεις. «Η Ελλάδα επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και εδώ διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους», σημείωσε.
Η Γερμανία προσπαθεί να είναι υποστηρικτική, να στηρίξει την Ελλάδα, συμπλήρωσε, για να ξανακάνει λόγο για θετικά δείγματα "ότι θα υπάρξει αναβίωση της οικονομία και της ανάπτυξης". 
"Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα", τόνισε ακόμη.
Από την πλευρά του, ο Α. Σαμαράς σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Μέρκελ σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα και κυρίως για το πρόγραμμα της Ελλάδας και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. "Η χώρα μου πέτυχε μια σειρά από στόχους, τώρα μπορώ να πω ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ένα χρόνο νωρίτερα, και θα το κάνουμε και το 2014. Πετύχαμε να βγούμε στις αγορές, τα ελληνικά ομόλογα πηγαίνουν πολύ καλά", παρατήρησε. 
"Οι αγορές εμπιστεύονται τις προοπτικές τις ελληνικής οικονομίας", συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία "για πρώτη φορά μειώνεται μετά από 6 χρόνια. Είναι ακόμη υπερβολικά υψηλή ειδικά για τους νέους και είναι η αγωνία όλων μας, αλλά μειώνεται πλέον σταθερά".
"Η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της, δεν απαιτείται καινούριο πακέτο βοήθειας", συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr