dimitria_49_enarktiria_20140925_01

“Η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι” είναι το σύνθημα για την έναρξη των εφετινών 49ων Δημητρίων.

 

Η αυλαία ανεβαίνει σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2014, με μια υπέροχη νυχτερινή βόλτα. Μια πρόσκληση στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, με φωτιστικές προβολές εικαστικών έργων που αναδεικνύουν κρυφές όψεις του δημόσιου χώρου και ανανεώνουν το εικαστικό μέρος των Δημητρίων και της πόλης.

dimitria_49_enarktiria_20140925_02Ως αφετηρία της νυχτερινής διαδρομής ορίστηκε η πλατεία Εμπορίου. Η… μουσική πορεία, θα περάσει από Ίωνος Δραγούμη, Ερμού, Εγνατία, Χαλκέων, Μενεξέ, Αριστοτέλους, Μητροπολίτου Γενναδίου και θα καταλήξει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Εκεί, στο αμφιθέατρο, οργανώνεται μια πανηγυρική συναυλία.

Από τις 10 το βράδυ ως τη 1 τα ξημερώματα, μπορείτε να περπατήσετε στη διαδρομή και να δείτε να προβάλλονται, πάνω στους εξωτερικούς τοίχους των επιλεγμένων κτιρίων, εικαστικές συνθέσεις συγκεκριμένων δημιουργών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Ανδρέας Βούσουρας, Erwan Mahéo,  Φανή Μπουντούρογλου, Μαρία Παριανού, Βασίλης Ρουμελιώτης, Έφη Σπύρου, Έφη Φουρίκη - Λάμπρος Τακλής και Juan Pablo Zaramella.