Όλα αυτά συνέβησαν προχθές στη Χίο, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Ανήλικος χτυπούσε μέχρι θανάτου ένα αβοήθητο γατί και ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο σε ένα άλλο, αν δεν εντοπιζόταν από ενοίκους.>>>΄

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.zoosos.gr ένα οχτάχρονο αγοράκι στη Χίο, αφού πρώτα παγίδευσε μέσα σε μια κούτα δύο γατάκια, στη συνέχεια μπήκε στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και άρχισε να τα χτυπά με βία.
Τα ουρλιαχτά πόνου του ενός ζώου, ξεσήκωσαν τους ενοίκους της πολυκατοικίας, που αμέσως έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.
Το μόνο, που πρόλαβαν να δουν ήταν ένα αγοράκι με κίτρινη μπλούζα και γκρι να φεύγει τρέχοντας, αφήνοντας πίσω του ένα σκηνικό θανάτου. Ένα γατί πλημμυρισμένο στο αίμα νεκρό και ένα άλλο σε κακή κατάσταση να κρύβεται στο κλιμακοστάσιο.
Οι γείτονες κάλεσαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου (Φ.Σ.Χ.) για να καταγγείλουν το έγκλημα και μάλιστα βρήκαν και το χαρτόκουτο μέσα στο οποίο το παιδί είχε μεταφέρει τα ζώα εκεί για να τα σκοτώσει. Το κουτί είχε και μια τρύπα εξαερισμού και αυτό σημαίνει ή ότι το ίδιο το παιδί ή κάποιος άλλος μεγαλύτερος προετοίμασε τη μεταφορά τους.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του ανήλικου δράστη.

"Μίλησε" το βίντεο

Από την έρευνα προέκυψε πως ο ανήλικος έγινε αντιληπτός από κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος πώλησης κατοικίδιων, όταν ο υπάλληλος του καταστήματος, έδινε την κούτα με τα γατάκια στον ανήλικο.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που προσκόμισε το βίντεο, που αποδεικνύει ότι ο ανήλικος πήρε τα άτυχα ζώα, αλλά και με τα όσα κατέθεσε ο υπάλληλός του, το αγοράκι μαζί με άλλα παιδιά, μετά το σχολείο τους, ζήτησαν τα γατάκια για να παίξει μαζί τους και να τα κρατήσουν. Άλλωστε τα άτυχα ζώα ήταν από αυτά, που εγκαταλείπονται από ασυνείδητους στις εισόδους pet shop. 
Μετά από λίγο ο ανήλικος βρήκε ανοιχτή την είσοδο της πολυκατοικίας και διέπραξε αυτή την αποτρόπαια πράξη.
Τόσο ο ανήλικος, όσο και οι γονείς του έχουν εντοπιστεί από τις αρχές. Μάλιστα οι γονείς του θα διωχθούν και για παραμέληση ανηλίκου, αν και εφόσον η υπόθεση προχωρήσει.

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες για το συμβάν έχουν ληφθεί από το www.zoosos.gr