Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οι δύο άντρες συζήτησαν τις τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η προετοιμασία εν όψει της επιστροφής της τρόικας σε 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά και οι εσωκομματικές αναταράξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα προχωρήσουν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς το προσεχές διαστημα θα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος δέχθηκε την περασμένη βδομάδα, λόγω ΕΝΦΙΑ, οξύτατες επιθέσεις.

Εν μέσω αυτής της πολιτικής έντασης, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015, κάτι που αναμένεται να υπενθυμίσει με πιεστικό τρόπο η τρόικα που επιστρέφει στις 25 Σεπτεμβρίου.