European_Central_Bank_01.jpg
Στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

 

«Τις θέσεις που διατυπώνουμε εδώ τις διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, τις έχω διατυπώσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ως υποψήφιος για την Προεδρία της Commission με το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τις διετύπωσα και κατά τη διάρκεια του περίφημου debate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις διατύπωσα πριν από μία εβδομάδα σε ένα διεθνές φόρουμ στο κόμμα της Ιταλίας, με όλη την ηγεσία αν θέλετε, την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρώπης, τις διατύπωσα και στον κ. Ντράγκι.

Κανένας από αυτούς όλους δεν με διέκοψε λέγοντάς μου ότι αυτά που λες οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και σας βγάζουν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πλέον αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή είναι… άποψη Τσίπρα, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Η συνάντηση μεταξύ των κυρίων Ντράγκι και Τσίπρα τον Ιούνιο ήταν ιδιωτική.Η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους, ανέφεραν κύκλοι της ΕΚΤ, αφήνοντας τις δηλώσεις Τσίπρα στο κενό…