Εισαγγελέας: Ένοχοι όχι για τρομοκρατία οι ληστές στο Βελβεντό

Ληστές είναι -και όχι τρομοκράτες- οι έξι που κατηγορούνται για την υπόθεση του Βελβενδού. αυτό πρότεινε ο εισαγγελέας, στη δίκη τους. Τους χαρακτήρισε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.


Σύμφωνα με την πρότασή του, στους νεαρούς κατηγορουμένους πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τονίζοντας ότι συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο περιστατικό,  όπως οι πελάτες της τράπεζας ή ο πολίτης που κράτησαν για λίγη  ώρα ως όμηρο, ενώ επιπλέον δεν διακινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Οι έξι του Βελβενδού κατηγορούνταν για σύσταση  εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις διατάξεις του  αντιτρομοκρατικού νόμου, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη  ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους και την δράση της οργάνωσης, αλλά είχαν αρνηθεί ότι οι έξι υπήρξαν μέλη της.