Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, εφόσον έρθει στην εξουσία.>>>

Στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, εφόσον έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αναφέρθηκε ο ο Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Κουμουνδούρου δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
"Μας δάνεισαν για να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη και εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας θα βάλει το ελληνικό ζήτημα, σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα και εκεί θα βάλει το θέμα της διαγραφής του χρέους, του οποίου μεγαλύτερη νομιμοποιητική βάση είναι η καταστροφή που μας προξένησε το πρόγραμμά τους και πάντα σε θετική διαπραγμάτευση και χωρίς ούτε μπρος ούτε πίσω απ’ το μυαλό plan b", ανέφερε στο ΒΗΜΑ FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα έδωσε το στίγμα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει: "Ο Έλληνας πολίτης δεν θα περιμένει ούτε πολιτική για καταθέσεις, διότι εμείς θα στηρίξουμε τις καταθέσεις, ούτε μονομερείς κινήσεις ούτε τσαμπουκάδες ούτε τσαρλατανισμούς. Τίποτα! Θα έχουμε μια σθεναρή πολιτική ηγεσία, σταθερή, που θα απευθύνεται σε ευρύ κοινωνικό μέτωπο και ακόμη πιστεύω ότι θα είναι εφικτή και η αυτοδυναμία και θα διαπραγματευτούμε σθεναρά".