mathites_podia_sxoleio_20140919_114833.jpg
Στους δρόμους και στις διασταυρώσεις των δρόμων βγαίνουν, από σήμερα, οι γονείς των μαθητών, στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονται για το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών.

Έτσι, σε λίγο, πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το δημοτικό σχολείο Νέας Απολλωνίας, για το πρόβλημα με τη μεταφορά, αλλά και για την έλλειψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα, γονείς και μαθητές από τους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μεταφορά, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πράσινα Φανάρια, λίγο πριν τη διασταύρωση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Τις κινητοποιήσεις οργανώνει η Ένωση Γονέων Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης. Μάλιστα, όπως είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος της Ένωσης, Χρόνης Μακρίδης, οι γονείς σκοπεύουν, σήμερα, να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το πρόβλημα με τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, η οποία αφορά περί τους 3.000 μαθητές – κατοίκους των δύο δήμων. Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ζητούν και από τους λεωφορειούχους να σταθούν μπροστά στην κοινωνική τους ευθύνη.

Στη φωτογραφία, μαθητές της περιοχής πηγαίνουν στα σχολεία τους με τα πόδια, περπατώντας επί 3,5 χιλιόμετρα, μέσα από τα χωράφια.