iera_moni_xilandariou_01.jpg
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, οι δύο Πυροσβέστες οι οποίοι τραυματίστηκαν από πτώση σε χαράδρα, στο Άγιον Όρος.

 

Τραγική λεπτομέρεια: μοναχός που έσπευσε να βοηθήσει, με το όχημά του, έπεσε σε άλλη χαράδρα και σκοτώθηκε.

Όπως εξιστόρησε στο salonicanews.com, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 8 το πρωί. Οι δύο πυροσβέστες περιπολούσαν με όχημα 4Χ4 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, κατέρρευσε η άκρη του χωματόδρομου και το όχημα βρέθηκε στο βάθος γκρεμού 75 μέτρων.

Οι δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και, μοναχός που οδηγούσε όχημα με “εργάτη” έσπευσε να τους τραβήξει από τον γκρεμό. Καθώς, όμως, πλησίαζε στο σημείο εκείνο, βρέθηκε κι αυτός στο κενό, καθώς υποχώρησε, στο σημείο όπου βρισκόταν, ο χωματόδρομος. Ο άτυχος μοναχός ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια.

Οι δυο πυροσβέστες ανασύρθηκαν από τον γκρεμό και μεταφέρθηκαν, με ελικόπτερο, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου.