Ας δούμε σήμερα (Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γκίκα χάσαμε!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μηδέν από μηδέν, μηδέν!. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της φθινοπωρινής συνάντησης των Παρισίων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των δανειστών».

ΕΘΝΟΣ: «ΝΤΡΑΓΚΙΣΕ το τείχος του Βερολίνου»

Η εφημερίδα σημειώνει: «το πρώτο ρήγμα στο γερμανικό τείχος της σκληρής λιτότητας προκαλεί η διπλή κίνηση του Μάριο Ντράγκι να μειώσει το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ στα ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,05% και να διαθέσει ρευστότητα ύψους 500 δισ.ευρώ στην οικονομία της Ευρωζώνης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Στην πείνα άλλα 10 χρόνια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δυσοίωνες προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία, καθώς στις «συμπληγάδες» της πείνας, της ανέχειας, της ανεργίας, των χαμηλών μισθών και συντάξεων θα παραμείνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την οικονομία που εκπόνησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πράκτορας CIA: «Σκοτώστε τον Πούτιν»!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο μόνος τρόπος να πετάξουμε τον Πούτιν έξω απ’ το Κρεμλίνο είναι τέζα, με μια σφαίρα πίσω στο κεφάλι»!!!. Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της Ε.Ω. από τις 2 Οκτωβρίου του 2013! Όλως… τυχαίως τώρα και οι τζιχαντιστές θέλουν νεκρό τον Πούτιν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μικρή ανάσα για στεγαστικά από τις αποφάσεις Ντράγκι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ύστερα και από το νέο ψαλίδισμα επιτοκίων οι μηνιαίες δόσεις των δανείων έχουν μειωθεί από 23 ευρώ έως 70 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. Ξεκινά από τον Οκτώβριο η «ποσοτική χαλάρωση» με αγορές ομολόγων δεκάδων δισ. που θα διευκολύνουν τις τράπεζες του Νότου».

ESPRESSO: "ΡΑΛΙ για την τελευταία επιθυμία"

ΕΣΤΙΑ: «Γενναίες μειώσεις στην φορολογία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όταν έφθασε ακόμη και ο βουλευτής του Σύριζα κ. Γ. Σταθάκης, να δηλώνει ότι δεν είναι λογικό να εισπράττεται από τον ακίνητη περιουσία ποσό πάνω από το 1% του ετησίου ΑΕΠ, τι να πει κανείς για τους κυβερνώντες».

Η ΑΥΓΗ: «Μην εμπλέκεις το ΣΔΟΕ στην προεδρική εκλογή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με τη χαρακτηριστική φράση «θα μας βρουν απέναντι» ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να μην διανοηθεί να χρησιμοποιήσει τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ακόμη και για να εκβιάσει την ψήφο βουλευτών στην εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τρόικα: απολύσεις και το 2015 στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Άκαμπτη για τη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου απολύσεων στο Δημόσιο και για το 2015 παρουσιάστηκε η τρόικα στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι. Οι εκατόμβες των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν συγκινούν τους δανειστές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ ο Σαμαράς»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πακέτο φοροελαφρύνσεων, ύστερα από τέσσερα συνεχή έτη αύξησης της φορολογίας, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Επιστρέψαμε σε μισθούς του 1980"

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Βούλιαξαν» οι θερινές εκπτώσεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «απογοητευτικό αποδείχθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον στην καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Γολγοθάς» για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πολύ μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς. Εκρηκτική είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση μαθητών που, και λόγω των συγχωνεύσεων σχολείων, πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις».

STAR PRESS: "ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ και μαύρη μαγεία"

ΤΑ ΝΕΑ: «Βουλιάζουμε-Αύξηση-ρεκόρ στο κύμα μεταναστών από το Αιγαίο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αύξηση-ρεκόρ καταγράφεται στο μεταναστευτικό κύμα προς το Αιγαίο, την ώρα που η Ευρώπη επιχειρεί να «κλειδώσει» τα σύνορά της στους μετανάστες. Τα νησιά βουλιάζουν από τους παράτυπους μετανάστες που φθάνουν καθημερινά: μόνο τον Αύγουστο έφθασαν τους 4.000, ενώ άλλοι περίπου 14.000 αναμένονται έως το τέλος του χρόνου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σηκωθείτε όρθιοι, είναι καλύτερο από άσκηση"

KONTRA NEWS: «4 δισ. φόρους χρωστάνε Μερσεντές και BMW στο ελληνικό δημόσιο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ενώ η τρόικα έχει δώσει εντολή στην κυβέρνηση να κυνηγάει τους περιπτεράδες και τους ψιλικατζήδες, οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes, BMW και OPEL, χρωστάνε σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του ΣΔΟΕ αλλά και από έρευνα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Spiegel, τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ο Μ. Ντράγκι «ρίχνει» στην αγορά 1 τρισ. ευρώ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρόγραμμα αγοράς τίτλων και δάνεια στις τράπεζες. Τον Οκτώβριο θα αποφασισθούν οι λεπτομέρειες για την αγορά καλυμμένων ομολογιών και τίτλων ABS. Μείωση στο 0,05% από 0,15% του βασικού επιτοκίου. Στο κατώτατο δυνατό όριο μειώθηκαν τα επιτόκια της ΕΚΤ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έκτακτη διάσκεψη στο ΔΝΤ θα ψάξει λύσεις για το χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έκτακτη διάσκεψη για το ελληνικό χρέος συγκαλεί στην έδρα του στην Ουάσιγκτον, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, το ΔΝΤ, με στόχο να πιέσει τους Ευρωπαίους να λάβουν δραστικά μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους».