Layout 1

Αλλαγή, στην ημέρα έκδοσής της, ετοιμάζει η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, την οποία εκδίδει η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.

 

Οι πωλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι ικανοποιητικές και ο διευθυντής σύνταξης, Μ. Αλεξανδρίδης, πρότεινε στην ιδιοκτησία… αλλαγή πλεύσης. Έτσι, σχεδιάζεται η έκδοση της “Θεσσαλονίκης Σαββατοκύριακο”, μιας εφημερίδας που θα μένει στο περίπτερο τρεις ημέρες.

Με την αλλαγή ημέρας έκδοσης θα αλλάξει και το περιεχόμενο της εφημερίδας, κάτι που δείχνουν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με τον Ν. Στεφανίδη (παλιό ιδιοκτήτη του “Μύλου”, που εξέδιδε κι ένα περιοδικό τέχνης), για την ανάληψη της διεύθυνσης του εγχειρήματος.

Η ιδέα για μια “πλούσια” Θεσσαλονίκη του Σαββάτου είναι παλιά. Πρώτος την είχε ονειρευτεί ο Λ. Χατζηνάκος, επί ημερών Κατερίνας Βελλίδη. Τότε, η “Θεσσαλονίκη” εξέδιδε και το περιοδικό ποικίλης ύλης “Θ”, προσπάθεια που γρήγορα εγκαταλείφθηκε.

Πριν την κατάργηση του καθημερινού φύλλου της “Θεσσαλονίκης” από τον τότε εκδότη Γ. Σαχπατζίδη, το Σάββατο ήταν η “αδύναμη” μέρα του φύλλου, καθώς περιορίζονταν στα 9.000 φύλλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης (κυκλοφορία που, σήμερα, μοιάζει άπιαστο όνειρο για τα δυο τοπικά φύλλα της πόλης).