Αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης των τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διενήργησαν χθες Πέμπτη, τις πρωινές ώρες, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.

Ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργείο της Καθαριότητας διενήργησαν ελέγχους στις οδούς Προξένου Κορομηλά και Καρόλου Ντηλ.

Την επιχείρηση, που έγινε με σκοπό τον αιφνιδιασμό των παραβατών, σε ώρα αιχμής της κίνησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι, Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν και Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις, έγιναν κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξή τους και να απομακρύνουν –όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές.