Ας δούμε σήμερα (Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφει ο τύπος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ελληνικό μεγαλείο"
Η εφημερίδα γράφει "θαμπώνουν με τη λάμψη τους οι δύο επιβλητικές Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου. Βρέθηκε μαρμάρινη πόρτα που οδηγεί σε τέταρτο (;) θάλαμο".
ΕΘΝΟΣ: "Θερμό μέτωπο στους δήμους για την αξιολόγηση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το μποϊκοτάζ δημάρχων και περιφερειαρχών στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο της μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Άγιος Παΐσιος: «Πως θα γίνει ελληνική η Κωνσταντινούπολη»"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Θεόπνευστος Αγιορείτης απεκάλυψε σε προσκυνητές τι θα προηγηθεί της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα 17 «παράθυρα» για πλήρη σύνταξη από 55 έως 61 ετών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Κλειδί» για συνταξιοδότηση με χαμηλά όρια ηλικίας είναι η συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης, ακόμα και με πλασματικά έτη, έως το 2012".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μέχρι 10 χρόνια για το εφάπαξ"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων, μέχρι και 10 χρόνια, βάζει τόσο για τις 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και για τις νέες αιτήσεις που κατατίθενται στα άλλα Ταμεία Πρόνοιας η καθυστέρηση στον προσδιορισμό του «συντελεστή βιωσιμότητας», στη βάση του οποίου θα υπολογίζονται τα νέα υπό χορήγηση ποσά".
ESPRESSO: "ΤΕΤ Α ΤΕΤ με την Gaga"
ΕΣΤΙΑ: "Απουσιάζουν όραμα και ελπίδα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν το «όραμα» που βγαίνει μέχρι τώρα από την Κυβέρνηση ήταν η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο, τώρα ποιο είναι; Η ανάπτυξις είναι στόχος, αλλά δεν μπορεί να είναι το «όραμα». Και ως προς αυτό, η κυβερνητική επικοινωνία πάσχει αφάνταστα και αφήνει τεράστιο κενό στον Σύριζα".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μεγάλες περιουσίες, μεγάλες ελαφρύνσεις"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ιδιοκτήτες των ακριβών οικοπέδων, αξίας άνω των 300.000 ευρώ, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των διορθώσεων που έγιναν, καθώς η έκπτωση στον φόρο φτάνει ακόμα και το 98%. Αντίθετα, φορολογούμενοι με... μικρές περιουσίες θα έχουν ελαφρύνσεις που δεν ξεπερνούν το 15%-2%. Το οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί σίγουρα αντιμέτωπο με νέα λάθη και αδικίες".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "<<Παγώνουν>> τα τέλη εξαιτίας της κρίσης"
STAR PRESS: "ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑ γιατί με βίασε"
ΤΑ ΝΕΑ: "1.100.000 διορθώσεις και του χρόνου νέος ΕΝΦΙΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα διορθωμένα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο φόρο σε 1.100.000 ακίνητα. Οι διορθώσεις θα συνεχιστούν για τους ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ενώ ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για νέες βελτιώσεις ή επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ το 2015".
Kontranews: "Εκλογές 23 Νοεμβρίου σχεδιάζει το Μαξίμου"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκλογές στις 23 Νοεμβρίου σχεδιάζει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση κατά την οποία η αυριανή κρίσιμη συνάντησή του με την Μέρκελ καταλήξει σε ναυάγιο. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, κρίνεται αναγκαία ακόμα και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να σταματήσει η ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία, να αποφευχθεί μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της κοινωνίας, με το άνοιγμα του ασφαλιστικού όπως απαιτεί η τρόικα και να εμποδίσουν το ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη νέα Βουλή".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιδότηση του επιτοκίου σε μικρομεσαίες μέσω ΕΣΠΑ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πεποίθησή του ότι θα ήταν επωφελές να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ για τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των μμε εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Ν» ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος προαναγγέλλει την παρουσίαση έκθεσης με περισσότερες από 50 δράσεις πολιτικής για τις ΜΜΕ σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους".