Επεισόδιο μεταξύ Κικίλια και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική



Επεισόδιο, με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, φέρεται να προκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.



Σύμφωνα με το Βήμα, το περιστατικό συνέβη σε σύσκεψη στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, παρουσία βουλευτών και δημάρχων της περιοχής. Ο αξιωματικός υποστήριξε πως, πλέον, δεν υπάρχει λόγος μετάθεσης αξιωματικών από όμορους νομούς προς τη Χαλκιδική για την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί για το θέμα των χρυσωρυχείων της περιοχής κι ο υπουργός, σε αυστηρό -και προσβλητικό, όπως αναφέρει το Βήμα, επικαλούμενο τους παρόντες- τόνο, του ζήτησε να φύγει από την αίθουσα.



Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός ήταν αυτός που εξάρθρωσε τα κυκλώματα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης(στους οποίους επιβλήθηκαν ελαφρές ποινές, ενώ άλλοι αθωώθηκαν) αλλά και οργάνωσε τη μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για τις εμπρηστικές επιθέσεις στις Σκουριές (που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων και είχε κατακριθεί εντονότατα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).




«Το Βήμα» επικοινώνησε με συνεργάτες του κ. Κικίλια οι οποίοι ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αποπομπής ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική».