Με μια ματιά τα βασικά θέματα των σημερινών (Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014) εφημερίδων:
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο λύκειο με κενά και θολά σημεία.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, “ακόμα περιμένουν διευκρινίσεις γονείς, μαθητές και καθηγητές”. Έχει, ακόμη, ρεπορτάζ, για το τι θα γίνει φέτος με την Τράπεζα θεμάτων.
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “τέλος στην αγωνία γονέων και φοιτητών βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα ανακοινώσει άμεσα τις αλλαγές για τις μετεγγραφές όσων εισήχθησαν φέτος σε σχολές”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νέο κόμμα στα… 40 της Νέας Δημοκρατίας
Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. στη Χαλκιδική και υποστηρίζει πως “επί 40 χρόνια λένε ψέματα”.
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία
Η εφημερίδα – όργανο του κόμματος αναφέρεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναδειχτεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Βγείτε στη σύνταξη με 18 ως 25 έτη υπηρεσίας
Νέες οδηγίες από την εφημερίδα για να πάρετε πρόωρη σύνταξη.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όλες οι φοροελαφρύνσεις για τη διετία 2015-2016
Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται μείωση τεκμηρίων με αναδρομική ισχύ, μείωση προσαυξήσεων ως και 100%, μείωση συντελεστών φορολόγησης επιχειρήσεων στο 20%, σταδιακή μείωση των φόρων πολυτελείας και εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση της φορολογίας στα ακίνητα και μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα από το 2016.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρόικα και 13
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Τρόικα έχει ζητήσει την εφαρμογή 13 σημείων, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και οι μειώσεις συντάξεων, ενώ δεν κάνει κουβέντα για αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαύρη εργασία με το νόμο
Η εφημερίδα αναφέρεται στο καθεστώς που επικρατεί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τονίζει πως οι περισσότερες προσλαμβάνουν με “ελαστική εργασία” ή “μαύρα”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τι δείχνει ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων
Σύμφωνα με την εφημερίδα προχωρά ο έλεγχος σε περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος, παρά το μπλόκο των εργαζόμενων στο δήμο Θεσσαλονίκης και δείχνει πάμπολλες παρατυπίες, ειδικά για προσλήψεις με πλαστά πτυχία.
Ο ΛΟΓΟΣ: Οι μισθοί στον κατήφορο
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 320 επενδυτές περιμένουν 180 βουλευτές
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αναστάλθηκαν επενδύσεις 1,5 δισ. €, ενόψει προεδρικής εκλογής.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Μόνος εναντίον όλων
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόντρα με τη Ρένα Δούρου, αλλά και τους Νεοδημοκράτες υπουργούς που τάχθηκαν υπέρ της περιφερειάρχη.
ΤΟ ΒΗΜΑ: Λιγότεροι φόροι, μειωμένα τεκμήρια.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, “μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον φορολόγησης των ακινήτων που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και τους επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής και της πίεσης της τρόικας να μην υπάρξει δημοσιονομική «χαλάρωση», η κυβέρνηση επιδιώκει μέσω στοχευμένων κινήσεων να αλλάξει το κλίμα”.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Διασπά την εκκλησία ο Βαρθολομαίος.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για “περίεργα παιχνίδια” του Οικουμενικού Πατριάρχη, αναφερόμενη στην πρόσφατη τοποθέτησή του για τις Νέες Μητροπόλεις.
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 1 στα 2 αντιβιοτικά αποδείχτηκαν άχρηστα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανθεκτικότητα των ιών.
FREE SUNDAY: Βαρύ πολιτικό φθινόπωρο
Σϋμφωνα με την εφημερίδα, είναι “δύσκολη υπόθεση” η έξοδος από το Μνημόνιο και έχει επιτευχθεί τρίμηνος σχεδιασμός γι αυτό.
KONTRA News: Προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ 9 κυβερνητικοί βουλευτές
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι εν  λόγω βουλευτές εγκαταλείπουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δυσαρεστημένοι από Σαμαρά και Βενιζέλο.
REAL NEWS: Η τελική ρύθμιση για χρέη στο δημόσιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπονται 100 δόσεις και ελάχιστη καταβολή 50 ευρώ για όσους χρωστούν ως 15.000 ευρώ στο δημόσιο.