Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του αρχηγού του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. Όχι τόσο γι αυτά που είπε, αλλά για τα… παραπολιτικά της επίσκεψης.

 

Κατ’ αρχήν, τα βλέμματα πλέον δεν τράβηξε το γνωστό σακίδιο, αλλά τα… γυαλιά! Ο Σταύρος Θεοδωράκης φορούσε στρόγγυλα κουλτουρέ γυαλιά πρεσβυωπίας (που αρμόζουν στο στιλ του), από αυτά που στηρίζονται στη μύτη. Όσοι τον είδαν μ’ αυτά, σχολίαζαν ότι “του πάνε”.

Αυτό, όμως, που έκανε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η… διπλή του είσοδος στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για τη συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Καθώς ο Στ. Θεοδωράκης γνωρίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, κουβαλάει μαζί του το δικό του φωτογράφο και κάμερα μαν. Όταν, λοιπόν, μπήκε στη συνάντηση, αυτοί ήδη τον περίμεναν από μέσα, για πλάνα.

Με το που μπήκε, όμως, δεν άρχισε, αμέσως, η συζήτηση με τον Μπουτάρη. Πρώτα ο αρχηγός του Ποταμιού “τσέκαρε” το πλάνο της εισόδου του και, επειδή δεν του άρεσε, το… επανέλαβε. Το πλάνο της δεύτερης εισόδου ήταν σαφώς καλύτερο από το πρώτο, προτιμήθηκε, επιλέχθηκε κι έτσι γλιτώσαμε μια δεύτερη έξοδο και τρίτη είσοδο…

Όσο για το ότι το πρώτο κανάλι που του πήρε δηλώσεις έξω από τα γραφεία της διοίκησης της Helexpo ΔΕΘ, σωστά το μαντέψατε. Ήταν… μεγάλο.