Την πρόθεση του να μετατρέψει το ΥΜΑΘ σε μοχλό ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.


Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΥΜΑΘ και του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) στην 79η ΔΕΘ, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στις δράσεις και τα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

«Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2001, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 1,613 δισ. ευρώ και συνολικής ενίσχυσης 633.291.764 ευρώ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία 5.000 νέων, άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και υπογράμμισε την σημαντική συμβολή που είχε το ΥΜΑΘ στην υπόθεση της παραχώρησης των 60 στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ για την δημιουργία του πρώτου θύλακα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).



Επίσης, ο κ. Ορφανός έκανε ειδική αναφορά και στο έργο του ΚΕΔΑΚ. «Στην τριαντάχρονη παρουσία του το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς συνέβαλλε στην υλοποίηση περισσότερων των 2600 έργων και στην έγκριση πάνω από 2700 εξειδικευμένων μελετών στην Αθωνική χερσόνησο», υπογράμμισε. Επιπλέον, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κάλεσε όλους να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάτασης της χώρας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να μην αφήσουμε την διάθεση μας να προσβληθεί από το μικρόβιο της διχόνοιας και της ιδιοτέλειας», δήλωσε ο κ. Ορφανός.



Στην τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) που λειτουργεί στο περίπτερο 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός τόνισε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική οικονομία.

«Θεωρώ πως από το φθινόπωρο, η χώρα θα αρχίσει να βαδίζει σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εξήρε την πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση του ΕΕΘ στον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου.