orfanos_svve_20140630_02.JPG
Την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

«Είναι η ώρα να σταματήσουμε να κοιτάζουμε τα νύχια μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση», υπογράμμισε. Και τόνισε πως του έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση «το ότι, στη χθεσινή σύσκεψη του Μαξίμου, οι εκπρόσωποί μας, φορείς της πόλης, δεν είχαν μόνον συνδικαλιστικές απαιτήσεις, αλλά ζήτησαν απαντήσεις συνολικά για τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας, για το πώς θα κινηθεί η περιοχή. Διατύπωσαν προτάσεις που στηρίζονταν σε έρευνες τις οποίες διενήργησαν». Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει».

Όπως γνωστοποίησε, οκτώ συμπράξεις εταιριών έχουν, ήδη, εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο οποίος, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, δίνει όλες τις υποχρεώσεις του ΟΛΘ Α.Ε. (και όχι μόνον δραστηριότητες) σε ιδιώτη. Προέτρεψε, δε, «να αρπάξουμε την ευκαιρία».