Κορυφώνονται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, οι αντιδράσεις των εργαζομένων, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη ΔΕΘ.


Το χορό θα ανοίξουν οι καθηγητές, το πρωί: Παίρνουν τη σκυτάλη από τους ένστολους και, στις 10.30 το πρωί, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα διεξάγεται η ομιλία του πρωθυπουργού.

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένα τα συλλαλητήρια των συνδικάτων και κινήσεων, ενόψει ΔΕΘ. Με... χρονολογική σειρά θα έχουμε:

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οργανώουν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 17.00. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΜΘ και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ –θα συγκεντρωθούν στις 17.30 στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη. Στη συνέχεια θα πάρουν μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η Αντιεξουσιαστικη Κίνηση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Συντριβάνι, στις 17.30.

Μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18.00. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΓΣΕΕ,  ΑΔΕΔΥ,  ΕΚΘ  και ΕΔΟΘ, θα συγκεντρωθούν  στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.30. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.