efimerides_02.jpg
Με μια ματιά όλα τα βασικά θέματα των σημερινών (Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014) πρώτων σελίδων των των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη με καραβάκια τραμ, λεωφορεία

Δίκτυο γρήγορων μεταφορών, "που θα ξεκινά από την παράκτια συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει τραμ, λεωφορεία και ποδήλατα", ενδέχεται να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μέσα στην επόμενη 5ετία ή το αργότερο... 10ετία, λέει η εφημερίδα, αναφερόμενη σε δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "3.420 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις 3.420 νέες θέσεις σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Οι προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, εκδίδονται σταδιακά. Αυτή την περίοδο έχουν δημοσιοποιηθεί 16 διαγωνισμού σε ισάριθμους δήμους".

ΕΘΝΟΣ: "Αυξήσεις στους ένστολους από τον Νοέμβριο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στις αποδοχές των ενστόλων, για να καλυφθεί τμήμα των απωλειών από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στα όπλα οι Ειδικές Δυνάμεις για τουρκική εισβολή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε την μεταφορά τους στον Εβρο, υπό την προστασία των επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι», μετά από «περίεργες» κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων στην απέναντι όχθη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις και στα 58 για τους στρατιωτικούς"

Η εφημερίδα γράφει "οι αξιωματικοί θα μπορούν να αποστρατεύονται σε 53 έτη με 35 χρόνια υπηρεσίας ή να παραμένουν έως τα 58 στις Ένοπλες Δυνάμεις. Καταργείται η άμεση και υποχρεωτική αποστρατεία στελεχών με βάση τις ετήσιες κρίσεις. Ανατροπές και στον ελάχιστο χρόνο παραμονής στους ανώτατους βαθμούς"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ούτε λέξη για μειώσεις φόρων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φοροελαφρύνσεις τέλος, ήταν το μήνυμα της τρόικας κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με το οικονομικό επιτελείο. Οι δανειστές επιτρέπουν στην κυβέρνηση να βάλει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού μόνο τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ξεκαθάρισαν ότι πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους επικεφαλής της τρόικας δεν υπάρχει περίπτωση άλλων παροχών".

ΕΣΤΙΑ: "Τί άραγε τέξεται η επιούσα;"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ελληνες προσοχή! Η απελπισία οδηγεί στην επιλογή ανερμάτιστων και επικίνδυνων δημαγωγών με μοναδικό τους προσόν ως τώρα ό,τι βρισκόταν είτε στο περιθώριο της πολιτικής, είτε εκτός αυτής. Η κρίση που περνάει η χώρα μας είναι μία μεγάλη εθνική δοκιμασία".

Η ΑΥΓΗ: "Κινήσεις πανικού από το σύστημα Σαμαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε φάρσα εξελίσσεται η επιχείρηση της Ν.Δ. και του Αντ. Σαμαρά να επαναληφθεί η κινδυνολογία του 2012 για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή τη φορά πέφτει στο κενό και γίνεται μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "κάθε έλεγχο έχουν χάσει τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον πρωθυπουργό. Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σ. Βούλτεψη προσπαθεί με κορόνες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τον προϊστάμενό της. Την ξεπέρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει δήλωση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που να μπορεί να διαστρεβλωθεί. Για να πετύχει τον στόχο του έστησε ολόκληρο σκηνικό στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μικρότερο πλεόνασμα ζητεί η Αθήνα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το θέμα αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων έθεσε επί της ουσίας η κυβέρνηση στην τρόικα, καθώς στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των δανειστών, προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα κατά 1,3 δισ. ευρώ μικρότερο από τον στόχο του Μνημονίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δώρο 15 εκ. ευρώ δόθηκε στον ΟΑΣΘ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Σταϊκούρα – Παπαδόπουλου για τον ΟΑΣΘ, που χαρίζει χρέη ύψους 15 εκ. του Οργανισμού την ώρα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, που αυξάνεται το εισιτήριο, μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και παραμένει σταθερό το μέρισμα των μετόχων.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκθεση Eurobank: Εκτός ΔΝΤ η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Η Ελλάδα μπορεί χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μόνο όμως υπό προϋποθέσεις», επισημαίνει η Eurobank σε χθεσινή έκθεση της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης & Ερευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός πληρώνει τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» στην Υγεία"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συνέχιση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», για την οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας μιλώντας χτες σε συνέδριο του «Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου», σημαίνει νέα βάρη για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, επέκταση της δράσης των ιδιωτών και λειτουργία του κρατικού συστήματος Υγείας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οπου φύγει φύγει (και) με μισή σύνταξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κύμα φυγής προς την πρόωρη συνταξιοδότηση, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί ο... φόβος του 2015: τότε θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, που θα επιφέρουν νέες μειώσεις ενώ παράλληλα όσοι μπορούν σπεύδουν να φύγουν για να γλιτώσουν τις όποιες αλλαγές φέρνει το νέο Ασφαλιστικό".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Της μιας δραχμής τα παραμύθια"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ακραία πόλωση επιχειρεί η κυβέρνηση να μαζέψει τα συντρίμμια της. Εξαλλοι οι τραπεζίτες με την κινδυνολογία περί τραπεζών και Grexit. Οικονομικοί παράγοντες και ΜΜΕ ζητούν επειγόντως τέλος στη σπέκουλα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 8 κινήσεις ματ κατά του καθισιού στο γραφείο

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει πως η παρατεταμένη καθιστική εργασία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων και μας προτείνει οκτώ απλούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε την υγεία μας!

ESPRESSO: Φρίκη με πτώμα σε κάδο

Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα που αποκαλύφθηκε χθες, μετά την εξεύρεση πτώματος που ήταν κομμένο στα δύο και από το οποίο είχαν κοπεί τα ακροδάκτυλα για να μην αναγνωρίζεται από δακτυλικά αποτυπώματα.

Kontranews: "Κηρύξαμε τον πόλεμο στους τζιχαντιστές!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το χαλιφάτο της Μέρκελ που ακούει στο όνομα Ελλάδα, κήρυξε τον πόλεμο στο τρελοκομείο του λεγόμενου ισλαμικού κράτους, οι μαχητές του οποίου τώρα κόβουν κεφάλια σε ολόκληρο τον κόσμο".

Star Press: Βιάστηκε κι έμεινε έγκυος από αυτόν που θεωρούσε πατέρα της

Η εφημερίδα αναφέρεται στην δραματική και φρικιαστική περιπέτεια 16χρονης στην Κρήτη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Μπλόκο» στην τρόικα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«μπλόκο» στην απαίτηση της τρόικας να ψηφιστούν, έως το τέλος του χρόνου, νέοι νόμοι για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την κήρυξη απεργιών βάζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και η ΓΣΕΕ ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση και την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει, στην παρούσα πολιτικοοικονομική και κοινωνική συγκυρία, κάθε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιά είναι τα επτά αγκάθια στις επαφές με την τρόικα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κορυφώνεται η προετοιμασία της κυβέρνησης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με τα «αγκάθια» του ασφαλιστικού, του εργασιακού και των απολύσεων να παραμένουν τα κύρια ζητήματα στην ατζέντα των συζητήσεων. Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του ΥΠΟΙΚ και της τρόικας, εν όψει των επαφών της ερχόμενης εβδομάδας".