«Ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», είναι, για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δεσμεύσεις του του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις 'αξιολόγηση', όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

«Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... 'βιωσιμότητας' ενός χρέους, το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».