Στην πλατεία Λευκού Πύργου, με κατεύθυνση τη ΔΕΘ πλησιάζει, αυτήν την ώρα, η πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.


Περίπου 7.000 άτομα σύμφωνα με την αστυνομία και 15.000 σύμφωνα με οτυς διοργανωτές, παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση των συνδικάτων. Η αρχική συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στη συμβολή της Εγνατίας με τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. Απο εκεί, μέσω της Βενιζέλου, οι διαδηλωτές έφθασαν στην παραλιακή λεωφόρο και σκοπεύουν, μέσω της Ν. Γερμανού, να φθάσουν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

"Κάτω τα χέρια από το Ταχυδρομείο", "Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων", "Φθάνει η Κοροϊδία", "Όχι στις Φοροεπιδρομές", είναι μερικά από τα συνθήματα και τα πανό που κρατούν οι εργαζόμενοι.

Παρών στην διαμαρτυρία και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Δήλωσε ότι "οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη ΔΕΘ, είναι στον αέρα" και υποστήριξε ότι "χρειάζεται ριζική οικονομική αλλαγή".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παν. Τσαραμπουλίδης, δήλωσε πως "αυτό που έβγαλε τους εργαζόμενους στους δρόμους ήταν η αγανάκτηση και η απόγνωση. Αυτά μας έφεραν εδώ", είπε και πρόσθεσε πως "η κυβέρνηση προσπαθεί, τάχα, να αναχαιτίσει την ανεργία, αλλά με τον τρόπο που προσπαθεί δεν γίνεται", μιλώντας για κοροϊδία.