venizelos_zappeio_20140903_01.jpg
«Εις πείσμα όλων εκείνων που στοχεύουν μόνιμα το ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρουν ότι είμαστε ο θεμελιώδης κρίκος της αλυσίδας, η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτός είναι ο ουσιαστικός τρόπος να τιμήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου».

 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όπως έχει αποφασιστεί στην ΚΠΕ, το κόμμα βαδίζει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικής παράταξης, για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος άφησε μία από τις αρκετές αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας ότι σε αυτά που άκουσε πρόσφατα για δήθεν οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπάρχει καμία μεταμόρφωση, υπάρχει μια πολιτική συμμαχιών που αναπτύξαμε».

Σχολιάζοντας το κλίμα αποδοκιμασίας που εισέπραξε τη Δευτέρα στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου από μερίδα των παραβρισκόμενων, τόνισε ότι εκεί μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά, όπως σημείωσε, δυστυχώς αυτά που είπε «χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με Δημοκρατία, πολιτικό πολιτισμό, προοδευτικό ύφος, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη».

Σημίτης: Να θυμηθούμε τι στοίχισε το "Λεφτά υπάρχουν"

simitis_zappeio_20140903_01.jpg
Νωρίτερα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να λέει αλήθειες, να περιγράφει τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους και όχι να τους ελαχιστοποιεί, γιατί αλλιώς θα συνεχίσει να έχει οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών.

"Ας θυμηθούμε τι κόστισε στη χώρα και στο κόμμα η διαβεβαίωση ότι λεφτά υπάρχουν" ήταν μια από τις πρώτες φράσεις του κ. Σημίτη .

Παράλληλα, τόνισε ότι "η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν τη συνέχιση τακτικών που δεν είναι δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα… Επικρατεί ομίχλη σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε".

«Χρειάζεται να ακολουθήσουμε νέους δρόμους τώρα χωρίς δεσμεύσεις από το παρελθόν, χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση χωρίς ιμάντες και διαγραφές, αντί για τους κλακαδόρους και τις πλάκες χρειάζεται αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, σχέδια και ιδέες, ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

Επίσης, υπενθύμισε ότι στην περυσινή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη είχε διαπιστωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, για να προσθέσει ότι «αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς σήμερα, οφείλουμε να δεχθούμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο».