tsipras_boutaris_20140913_01.JPG
Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη, στο πλαίσιο της 79ης Δ.Ε.Θ.

 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν και Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς καθώς και ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γλυκερία Καλφακάκου και Γιώργος Αβαρλής και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μία σειρά από καίρια θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πόλης, όπως η αποκατάσταση της γραμμής ferry boat Σμύρνη – Θεσσαλονίκη, η προσπάθεια για δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, το αίτημα για αλλαγή στο σύστημα χορήγησης βίζας προς διευκόλυνση των επισκεπτών από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία και οι χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, το αίτημα για επιστροφή των αρχείων της Εβραϊκής Κοινότητας στην πόλη από τη Ρωσία όπου βρίσκονται, αλλά και η απαίτηση για απαλλαγή των ΟΤΑ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για τα δημοτικά κτήρια, που εξυπηρετούν τον πολίτη και τα οποία δεν αποφέρουν έσοδα στους δήμους.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ουσιαστική και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για το οποίο ενημέρωσε τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις διεκδικήσεις του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι το λιμάνι πρέπει να ανήκει στο Δήμο, στον οποίο θα πρέπει και να αποδοθεί το 2% επί του τζίρου της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., που αυτή τη στιγμή η εταιρία αποδίδει στο Δημόσιο.

Δεν αναφέρεται, βέβαια, αν ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τη θέση του υπέρ της ιδιωτικοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ…

tsipras_boutaris_20140913_02.JPG
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΚΕΔΕ ενόψει των εκλογών και τόνισε την ανάγκη “να σπάσει το κομματικό κατεστημένο” ενώ κατέληξε με μία αναφορά στην ανάγκη διοικητικής και οικονομικής αυτοδυναμίας των δήμων.

Για δώρο, ο κ. Τσίπρας πήρε ένα τίσερτ της διοργάνωσης Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, με τον γνωστό… μοϊκανό.